Last news in Fakti

25 Февруари, 2022 00:00 1 702 0

Арсенал възкръсна с гол в добавеното време, за да отстрани един от конкурентите си за топ 4

  • арсенал-
  • уувърхамптън

„Артилеристите“ си припомниха една позабравено чувство на проява на характер

Арсенал възкръсна с гол в добавеното време, за да отстрани един от конкурентите си за топ 4 - 1
Снимка: БГНЕС

Арсенал официално се превърна в основен претендент за четвъртото място във Висшата лига, след като постигна пълен обрат с много късен гол за 2:1 срещу прекия си конкурент Уувърхамптън.

Габриел Магаляеш допусна една от редките си грешки през сезона, подарявайки топката на Хи-Чан Хуан в конфликтната зона между себе си и вратаря, а кореецът се справи отлично в 10'.

„Артилеристите“ изглежда нямаха идея как да преодолеят окомплектованата защита на „вълците“ в хода на почти целия двубой, докато на терена не се появи Никола Пепе. Контдивоарецът се възползва по отличен начин от един от редките си шансове за изява. Той вкара изравнителното попадение в 82', а в 95' подаде към Александър Лаказет, за да може капитанът да спечели трите точки за „лондончани“.

Отборът на Микел Артета вече има 45 точки и е само на една зад Манчестър Юнайтед, но и с цели два мача в резерв.

Уувърхамптън пък остава на седмо място и започва да изглежда така сякаш клубът ще се надява основно на редица грешки от тимовете над себе си, за да се пребори за място в Европа.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА