8 Май, 2013 13:39 1 017 0

Кой ще е наследникът на Фъргюсън?

  • сър алекс фъргюсън-
  • треньор-
  • наследник-
  • оттегляне-
  • дейвид мойс-
  • жозе моуриньо
Кой ще е наследникът на Фъргюсън? - 1
Снимки: ЕПА/ БГНЕС

Малко след като се появи новината за оттеглянето на Сър Алекс Фъргюсън, се появиха и първите спекулации за негов заместник.

Медиите на Албиона дават най-голямо предимство на треньора на Евертън Дейвид Мойс, който е начело на „карамелите“ от 2002 година. Основното му предимство е, че практикува офанзивен и атрактивен стил на игра в настоящия си клуб. Познава до болка съперниците си във Висшата лига. Недостатък и негов минус е липсата на европейски футбол на най-високо ниво, който със сигурност ще се играе на „Олд Трафорд“ през следващия сезон.

Жозе Моуриньо може да поеме към Острова, но най-вероятно в посока Лондон и завръщане в Челси. Въпреки това букмейкърите му отреждат второто място в класацията. Португалецът има огромен опит в Шампионската лига, печелил е и Висшата лига, но едва ли ще обърне гръб на приятеля си Роман Абрамович.

Юрген Клоп също намира място сред най-вероятните заместници на Сър Алекс Фъргюсън. Неговият Борусия прави фурор в „Лигата на богатите“, достигайки финал. Стилът на игра на немците е атакуващ, а Клоп натрупа сериозен опит в последните години. Защо не?

Споменават се и имената на бившите играчи на „Червените дяволи“ Оле Гунар Солскяер и Гари Невил, който окачи обувките преди две години.

Който и да поеме кормилото на Юнайтед през лятото, едно е ясно – няма да е същото без Сър Алекс Фъргюсън. Все пак феновете на клуба се надяват на достоен заместник, който да покори европейските и световни върхове.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА