Last news in Fakti

9 Май, 2013 00:27 1 337 0

Челси и Тотнъм запазиха интригата за Топ 4

  • тотнъм-
  • челси-
  • висшата лига-
  • англия
Челси и Тотнъм запазиха интригата за Топ 4 - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборите на Челси и Тотнъм не се победиха в мач от 33-я кръг на Висшата лига на Англия.

Двата тима завършиха при резултат 2:2 и запазиха спора за оставащите две места, осигуряващи участие в Шампионската лига.

В двубоят на "Стамфорд Бридж" домакините откриха резултата в своя полза още в 11-ата минута, когато Мата центрира от корнер, Кейхил засече с глава и свали топката за Оскар, който се разписа за 1:0.

"Шпорите" отвърнаха на удара в 26-ата минута, когато с великолепен дар от над 20 метра Емануел Адебайор възстанови равенството - 1:1.

Шест минути преди края на първото полувреме "сините" си върнаха преднината с гол на Рамирес, който се възползва от асистенция на Фернандо Торес и прати топката в мрежата зад Уго Лорис за 2:1.

Момчетата на Рафаел Бенитес запазиха преднината си чак до 80-ата минута, когато Гилфи Сигурдсон се възползва от пас на Адебайор и оформи крайното 2:2.

Челси е трети в класирането с 69 точки, а Тотнъм върви на пето място с 66. Между тях е Арсенал с 67.

До края остават два кръга, като на пръв поглед по-тежка е програмата на Челси, който в събота гостува на Астън Вила, а накрая приема Евертън.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА