Last news in Fakti

9 Май, 2013 14:09 937 1

Стефка Костадинова бе преизбрана за председател на БОК

  • костадинова-
  • бок-
  • председател-
  • избори-
  • мнозинство
Стефка Костадинова бе преизбрана за председател на БОК - 1
Снимка: БГНЕС

Стефка Костадинова беше преизбрана за председател на Българския олимпийски комитет (БОК) за трети мандат. Тя спечели надпреварата с Весела Лечева и Васил Иванов-Лучано още в първия тур на гласуването, след като получи 44. Право на глас имаха 79 от общо 81 членове на БОК. Лечева получи 25 гласа, а Васил Иванов-Лучано десет. Световната рекордьорка в скока на височина ще управлява олимпийския комитет в следващите четири години. 

"Ще дам още повече всичко от себе си. Ще ви подкрепям винаги. Надявам се да не се делим на отбори. Дано българският спорт си дойде на мястото", заяви Костадинова.
 
Лучано заяви, че не е участвал на олимпийския принцип, но "трябва да приемем действителността". "Смятам, че Стефка спечели с помощта на индивидуалните членове, а не на федерациите", заяви той.
 
Лечева каза, че статуквото е спечелило. "Имах надежда за промяна. Статуквото победи, аз нямам проблем. Никой не слушаше и не гледаше концепции", добави тя на въпроса дали изборът е бил предрешен.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БУМЕР КАМОР

    0 0 Отговор
    evala goliama lichnost e .chestito na Niki Popvasilev