6 Март, 2022 19:19 928 0

Барселона обърна Елче с два гола на резерви

  • барселона-
  • елче-
  • ла лига-
  • футбол

Каталунците спечелиха двубоя с 2:1

Барселона обърна Елче с два гола на резерви - 1
Снимка: БГНЕС

Барселона стигна до обрат срещу Елче в мач от 27-ия кръг на испанската Ла Лига. Каталунците спечелиха двубоя с 2:1. Капитанът Фидел Чавес даде аванс на валенсианци в 44-ата минута. В 61-ата минута Феран Торес изравни. В 84-ата минута Мемфис Депай реализира второто попадение за Барселона. Нидерландецът бе точен от дузпа. И Торес, и Депай се включиха от пейката.

Пере Мия и Лукас Бойе са двамата в атака за домакините от Елче, а Гави, Пиер-Емерик Обамеянг и Усман Дембеле са тримата нападатели, на които е гласувал доверие днес Чави Ернандес.

Барселона обърна Елче с два гола на резерви
Снимка: БГНЕС

В 13-ата минута показващият добра форма в първите си изяви за Барселона Пиер-Емерик Обамеянг не бе далеч от отбелязването на гол за каталунците. След пас по земя на Усман Дембеле габонецът пробва удар от съвсем близка дистанция, но топката се отклони леко в крака на пазещия го защитник и не намери очертанията на вратата. В 22-ата минута Жорди Алба тества стража на Елче Едгар Бадия с шут от дъгата на наказателното поле, а вратарят се намеси стабилно.

Барселона обърна Елче с два гола на резерви
Снимка: БГНЕС

В 27-ата минута Барселона бе много близо до попадение. Усман Дембеле бе изведен очи в очи с Едгар Бадия отляво и пробва да го прехвърли. Стражът успя да отбие удара на французина, но топката попадна право във Френки де Йонг. Нидерландският халф веднага направи добавка и топката щеше да влезе във вратата, но защитникът Диего Гонсалес изби от голлинията.

В 37-ата минута домакините пропиляха златен шанс за 1:0. След центриране отляво топката достигна до намиращия се в наказателното поле на Барса Тете Моренте. Той бе в много опасна за вратата на Марк-Андре тер Стеген зона, но стреля над целта. Секунди по-късно пък Де Йонг застраши вратата на Елче, но нищо повече.

Барселона обърна Елче с два гола на резерви
Снимка: БГНЕС


Стигна се до 44-ата минута, когато капитанът Фидел Чавес получи топката отляво на вратата на Тер Стеген. Халфът бе в наказаетелното поле и макар ъгълът да не бе най-добрия възможен, ударът му бе изключително качествен и прецизен. Той успя да насочи майсторски топката в долния ляв ъгъл на германския страж, който не съумя да предотврати попадението - 1:0 за Елче.

Две минути след паузата имаше сериозно разбъркване в наказателното поле на Елче, но нито един играч на Барселона не успя да нанесе удар, с който да изравни резултата. Малко след това пък домакините пропуснаха много добър шанс за гол, след като Роналд Араухо извърши фал срещу Пере Мия и Елче получи възможност да изпълни пряк свободен удар от доста неприятна за гостите позиция. Лукас Бойе обаче стреля в "стената".

В 59-ата минута Обамеянг получи много хубав извеждащ пас от Де Йонг, но си затвори ъгъла, след което пробва подаване, ала и то не се получи както трябва и Барселона пропусна чудесен шанс за 1:1. Резултатът все пак бе изравнен две минути по-късно. Усман Дембеле центрира, Жорди Алба игра с топката и се получи отлична асистенция за показалия впечатляваща съобразителност в тази ситуация Феран Торес. Бившият играч на Манчестър Сити, сменил Гави на почивката, просто подложи крак от съвсем близко разстояние и това се оказа достатъчно, за да попадне топката във вратата.

Барселона обърна Елче с два гола на резерви
Снимка: БГНЕС

Почти веднага след изравнителния гол на Барса, Феран Торес можеше да вкара нов гол, но направи голям пропуск, стреляйки в аут от отлична позиция. След това пък бе ред на домакините да застрашат вратата на Тер Стеген. Пере Мия бе много близо до гол. Той се намираше близо до точката за изпълнение на дузпа, когато получи топката след пас отляво, но изстрелът му бе спасен брилянтно от Тер Стеген.

В 76-ата минута пред Торес се откри нов много добър шанс за гол, но Бадия спаси удара му и до попадение за 1:2 не се стигна. В 80-ата минута Феран Торес отправи поредния си изстрел към вратата на Бадия, но топката се срещна с външната част на мрежата.

В 84-ата минута каталунците осъществиха обрат в резултата. Реферът Алехандро Ернандес Ернандес отсъди дузпа в полза на "лос кулес" за гира с ръка на футболист на Елче. Решението на на Ернандес бе взето след преглед на ситуацията с ВАР и вероятно ще предизвика известни дискусии. Така или иначе, резервата Мемфис Депай изпълни по безпощаден начин дузпата и с мощен шут опъна мрежата зад Бадия - 1:2.

В заключителните минути играчите на Елче имаха претенции за дузпа след неволна игра с ръка на Жорди Алба, но те не бяха уважени от рефера. В добавеното време пък първо Бадия направи спасяване след удар на резервата Адама Траоре, а после и Тер Стеген трябваше да се намесва. Имаше и още една ситуация, в която топката срещна ръката на играч на Барса, като това бе Серхио Бускетс, но в крайна сметка футболистите на Чави удържаха победата. След последния съдийски сигнал имаше и леко спречкване между Чави и наставника на Елче Франсиско Родригес.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА