Last news in Fakti

8 Март, 2022 19:15 1 298 1

Нагелсман: Имаме нужда от наследник на лидера Алаба в съблекалнята

  • юлиан нагелсман-
  • байерн мюнхен-
  • давид алаба-
  • ред бул залцбург-
  • шампионска лига

Старши-треньорът на Байерн Мюнхен не е доволен от липсата на лидери в отбора си в момента

Нагелсман: Имаме нужда от наследник на лидера Алаба в съблекалнята - 1
Снимка: БГНЕС

Байерн Мюнхен никога не е имал репутацията на тим, в който липсва лидерството, но изглежда, че старши-треньорът Юлиан Нагелсман е усетил именно това, след като натрупа известен опит начело на тима. Той дори призова възпитаниците му да се стегнат и да демонстрират това, което Давид Алаба правеше, когато бе в сърцето на отбраната.

Комуникацията е много важна за нас. Изгубихме Алаба, който говореше много - както в съблекалнята, така и на терена. Сега разполагаме с играчи, които са свикнали други хора да упражняват подобна роля. Налага им се обаче да израснат в подобна роля, дори част от тях да не са родени лидери“, каза Нагелсман по време на пресконференцията преди реванша с Ред Бул Залцбург в Шампионската лига.

Наистина звучи странно, че в този тим на Байерн няма подобни хора с оглед факта, че там все още играят Мануел Нойер, Томас Мюлер и Роберт Левандовски, но нашият поглед е възможен единствено отвън.

Мюнхен допусна изненада в първия 1/8-финал, когато се наложи да преследва равенството 1:1 срещу „биковете“, а сега в баварската столица победата е задължителна. Това няма как да не внесе допълнително напрежение в тима, който и без друго записа някои колебливи резултати във вътрешното първенство.

Срещата между Байерн Мюнхен и Ред Бул Залцбург е тази вечер от 22:00 часа българско време.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Емил

    0 0 Отговор
    Ле-ле, какво ли е ставало в съблекалнята, та чакат наследник?! Нещо турската болест (проучвания) бая се е разпространила!