Last news in Fakti

18 Март, 2022 00:30 1 107 0

Австрийци и чехи ни предложиха небивало зрелище в третия по сила европейски клубен турнир

  • славия прага-
  • ласк-
  • лига на конференциите

Видяхме общо 7 гола, два червени картона и куп страхотни футболни моменти

Австрийци и чехи ни предложиха небивало зрелище в третия по сила европейски клубен турнир - 1
Снимка: БГНЕС

Австрийският ЛАСК победи чешкия Славия Прага с 4:3, за да поднесе един от най-интригуващите двубои в тазгодишните европейски клубни турнири, пък било то и в Лигата на конференциите.

„Черно-белите“ на теория бяха вече елиминирани от първия мач, тъй като отстъпиха с 4:1 на „славистите“, а началото на срещата не вещаеше нещо по-различно.

Олайинка и Ба дадоха аванс на гостите, макар и за 1:2 през първата част, тъй като головете им бяха разделени от този на Визингер.

Драмата се подготви няколко минути преди почивката, защото Узоу получи втори жълт картон за нелепо задържане и остави чехите в намален състав, макар и с комфортен аванс.

Андреас Виланд направи няколко промени още на почивката, но те сякаш навредиха повече на тима му, защото Сор вкара трети гол във вратата на Шлагер.

Визингер обаче даде малък повод за радост на домакинските привърженици с гола си в 76', но едва ли някой е предполагал, че това ще даде началото на обрата.

Защитникът Плавшич бе изгонен с директен червен картон в 85', за да се прости с участие на 1/4-финалите, а и така даде още по-голямо числено предимство на ЛАСК.

Грубер и Шмид хвърлиха в екстаз австрийските запалянковци на футбола, защото с тяхна помощ се стигна до това удивително 4:3 и сякаш изгуби значение след последния съдийски сигнал факта, че тимът им ще отпадне. Проявата на подобен дух се цени навсякъде по света и само можем да завиждаме на онези, които могат да му се насладят от първо лице.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА