Last news in Fakti

23 Март, 2022 08:58 1 006 9

Левски ще вземе лиценз с изключително тежката битка

  • ивайло ивков-
  • даниел боримиров-
  • станимир стоилов-
  • футбол-
  • левски-
  • лиценз

По-малко от 10 дни преди крайния срок за разплащане с кредиторите "сините" са успели да осигурят пари за тези, с които все още няма подписано споразумение за разсрочено плащане или въобще няма да има такова

Левски ще вземе лиценз с изключително тежката битка - 1
Снимка: БГНЕС

Левски ще вземе лиценз за новия сезон след изключително тежката битка срещу финансовата криза, комбинирана с огромните дългове на клуба, съобщава "Мач Телеграф". По-малко от 10 дни преди крайния срок за разплащане с кредиторите "сините" са успели да осигурят пари за тези, с които все още няма подписано споразумение за разсрочено плащане или въобще няма да има такова. Това е благодарение на денонощната работа в последните седмици на старши треньора Станимир Стоилов, шефа на УС Даниел Боримиров и изпълнителния директор Иво Ивков.

Сумата, която клубът трябва да плати до 31 март, когато е крайният срок, е около 555 000 лева. Огромна част от нея - 390 000 лева, ще отиде в сметката на Насиру Мохамед. Дългът към ганаеца е двойно по-голям, но той се е съгласил плащането да бъде разсрочено. Проблемът е, че Насиру, който осъди Левски във ФИФА за над 400 000 евро, иска първият транш да бъде точно 200 000 евро, което се равнява на споменатите по-горе 390 000 лева. Клубът все още не е подписал споразумение с агента на играча, защото "сините" от доста време се опитват да намалят първоначалния транш към крилото, но това очевидно няма да се случи. От "Герена" разкриха, че с постоянната и мащабна финансова помощ от феновете ще успеят да покрият претенциите на Мохамед, който реално винаги е действал коректно в Левски.

Още около 170 000 лева "сините" трябва да платят до 31 март на четирима родни футболисти. След първоначалните уж добронамерени разговори, нито един от тях не се е съгласил да вземе разсрочено парите си. Става дума за бившите играчи на тима Стивън Петков, Живко Атанасов, Илия Юруков и Илия Димитров. Ако Левски не изплати дълга си към който и да е от тях до края на месеца, ще остане без лиценз. Триото Стоилов, Боримиров и Ивков обаче е успяло да организира изплащането към четиримата българи.

На "Герена" обаче са наясно, че с взимането на лиценз за новия сезон битката за оцеляването на клуба няма да спре. "Сините" се надяват подкрепата от страна на феновете да продължи и занапред, а отборът да им се отблагодари с хубава игра и със спечелване на Купата на България.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван Грозни

    2 1 Отговор
    Да са живи и здрави феновете! Никой неказва обаче колко пари са внесли в клуба милионерите от борда. Големи тарикати, ама щото има големи будали. Като не си в състояние да се справиш с работата отивай си. Докато има "верни"/в кавички да не употребя друга дума/ фенове скоро това няма да стане.

    Коментиран от #4

  • 2 Търновец

    5 1 Отговор
    Лефски са взели 1 млн от КТБ – да се запорира имущество и на търг

    Коментиран от #5

  • 3 СНиколов

    6 1 Отговор
    Уважаеми дами и господа когато пишете за нещо което е кръстено на името на Апостола на Българската свобода.
    Използвайте съответните уточнения примерно улица, булевард, или ФК(футболен клуб), или там каквото е.
    Левски е един втори няма.
  • 4 Левскар

    2 5 Отговор

    До коментар #1 от "Иван Грозни":

    Кои са тези милионери от борда припоците сте много пр... и. Нито управителният нито надзорният съвет е там за да дава пари. Това са хора за работа и както виждаш работата дава плодове. Няма абсолютно никаква разлика от ЦСКА през 2015 и Левски от 2019. Само че Стойчков фалира отбора ви а Сираков го възроди. Това е разликата между това да имаш патрон Васил Левски и Съветската армия с червена петолъчка.
  • 5 Микре

    4 2 Отговор

    До коментар #2 от "Търновец":

    Хахаха ти сериозни ли😊. Г Ганчев ограби КТБ, взе Петрол без пари вие за Левски се завайкахте. 😊.
  • 6 Лефскарче

    3 2 Отговор
    Спрете с доенето на феновете, Шишо Шишонин има достатъчно мангизи да плати /всички!/ борчове накуп.

    Коментиран от #7

  • 7 Армейче

    2 2 Отговор

    До коментар #6 от "Лефскарче":

    Е вие пък си имате Юлиян Инджов дясната ръка на Доган. Това не пречи на джуджето да ви дои, дарявате ли още за новото Бентли ма Микрето щото забраната от УЕФА стои. Вие как ще вземете лиценз с тая забрана?
  • 8 дядо

    2 2 Отговор
    клошарите пак ще се спасят нали са отбора на народа

    Коментиран от #9

  • 9 Клошари2

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "дядо":

    Хахаха та нали вие допреди месец ревяхте припоци и просихте за пари щото Микрето не може да се изплати на играчите. Какви крокодилски сълзи бяха, виртуални билети,дарителски сметки ужас. И то за един мафиот :).