Last news in Fakti

29 Март, 2022 14:23 1 379 14

Гонзо: Очевидно някой толкова иска властта, че е готов да я заплати с война

  • георги иванов - гонзо-
  • бфс-
  • конгрес-
  • бояна-
  • футбол-
  • протест

За мен е недопустимо да се случват подобни неща, тъй като те за пореден път вредят на футбола и на правилата

Гонзо: Очевидно някой толкова иска властта, че е готов да я заплати с война - 1
Снимка: БГНЕС

Техническият директор на БФС - Георги Иванов, коментира събитията, които се случват край Националната футболна база в Бояна. Известен факт е, че от 24 часа пред футболната централа има палатков лагер с протестиращи фенове на ЦСКА, като около 20 човека са се разположили край Околовръстното шосе на столицата, пише Gong.bg.

Иванов смята, че по този начин националните отбори не могат да се готвят нормално в Бояна, като даде за пример селекцията ни до 19-годишна възраст, която все пак срази Черна гора в приятелски мач, провеждащ се под звуците на нецензурни реплики.

Г-н Иванов, какъв е коментарът Ви за ситуацията пред базата в „Бояна“?
За мен е недопустимо да се случват подобни неща, тъй като те за пореден път вредят на футбола и на правилата. На базата в „Бояна“ всеки ден тренират огромен брой деца, които са уплашени и стресирани от случващото се, а родителите им се притесняват за тяхната сигурност. Ако твърдим, че искаме да помогнем на децата и да ги запалим по футбола, това със сигурност не е начинът. Знаете ли, юношите до 19 години победиха Черна гора на фона на нецензурни скандирания и обиди само на няколко метра от тях. Никой не може да ме убеди, че това е нормално. Протестиращите обаче твърдят, че изразяват мирно и демократично претенциите си... Самият протест за мен е провокация, знам че текат усилени опити да бъдат привлечени и други агитки и фен-клубове, което лишава този протест от автентичност – няма как да обикаляш и да караш запалянковци да опъват палатки пред Бояна в името на обща цел, когато тя е само твоя.

Как очаквате да се развие ситуацията?
Първо - смятам, че реакцията на общинските власти е неправилна. Те много добре си дават сметка, че става дума за хора с определена мисия и че конфликтът, който те търсят като нищо може да избухне. Затова призовавам кмета Фандъкова и общинските съветници да вземат необходимите мерки и да осуетят опитите за ескалиране на напрежението. Очевидно някой толкова иска властта, че е готов да я заплати с война, а аз категорично се противопоставям на това.

Тоест, не вярвате в искреността на протеста?
Категорично не! Намирам за лицемерно да използваш фен-групи и да ги манипулираш в своя полза. Всичко в българския футбол е демократично и по правилата. Не мисля, че палатковите лагери са адекватният начин да обърнеш резултата в своя полза.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Мрънкало

    7 4 Отговор

    До коментар #1 от "Пловдив":

    На срещата преди две седмици Литекс София-Ботев Пл Литекс излязоха с 10 чужденеца титуляри а Ботев с 8 тоест играят първи и трети и има общо 4 българи. Лудогорец излизат с 9 чужденци тоест от първите 3 отбора ако всички титуляри играят ше се събере половин национален отбор. Първо отборите да погледнат те какво дават за национала после да обвиняват другите.

    Коментиран от #8

  • 3 чико

    12 3 Отговор
    Ниско чело , малко ум . Щом БФС опряха до Гонзо , втасала е тяхната , да си ОФДАТ

    Коментиран от #5, #7

  • 4 Футбол

    5 8 Отговор
    Берберина е готов на всичко!!!! А цесекарите мислят още с нормите от татово време!!! Да ама не!!! Червен и в червата министър, червен шеф на БСФС, червен екип и червен управителен съвет ееее малко срама нямате ли, или целта оправдава средствата, а целта я сънувате 10 г., ама не става и сега " вся власт советом"!!!! Ами Гриша Ганчев колко години беше в управителния съвет на Михайлов, него защо не плюете!!!!А като пускате по минимум 8 чужденци, как да има национален отбор!!!! Та стойте си в кончинката, защото вредите още повече на футбола! 45 год. убирахте ( и убивахте) таланти вкарвайки ги за по 2-3 год. в казармата ( случаите с Гунди, Бонев и т.н., а и колко момчета въобще след това спряха с футбола), обирахте каймака и сега пак по втория начин, с нелегитимни когреси с участие на 10%, от клубовете, само един от елита ЕСТЕСТВЕНО тирето, и 2 от втора лига искате да узурпирате властта! Тая няма да стане!!!!
  • 5 Мъжкар

    4 9 Отговор

    До коментар #3 от "чико":

    Гонзо е много по мъжкар от джендъра Барбарина с татуираните ръце.
  • 6 Да се махат

    9 0 Отговор

    До коментар #1 от "Пловдив":

    Така е. Колко години им се даде да направят нещо. А то все по зле става. Северна Македония ни изпревари през това време и ни се подиграват
  • 7 Тройчо

    1 5 Отговор

    До коментар #3 от "чико":

    И аз не съм много образован, срам ме е!
  • 8 Слугинаж си

    7 0 Отговор

    До коментар #2 от "Мрънкало":

    Попов, ти ли си? Нали от вас, БФС зависи това. Утре казват че се разрешава само по трима чужденци титуляри и проблема е отстранен. Но господарят Гек не разрешава.

    Коментиран от #10

  • 9 Гел

    4 0 Отговор
    Рабирай Гел
  • 10 Мрънкало

    2 1 Отговор

    До коментар #8 от "Слугинаж си":

    Първо мрънкало трябва да излезвм от ЕС. Може би искаш да сме като Русия изолирани? И няма правило да не се пускат и развиват в шкоката Българи. Говорите за Македония ама те какъв клубен футбол имат? Като позабогатеят малко ще почнат да вземат като Ганчев и Домусчиев бразилци и ще потънат. На сила хубост не става, това да не ти е Комунизма и БКП.
  • 11 БФС СА НАГЛЕЦИ

    3 0 Отговор
    ПРЪЖДОСВАЙТЕ СЕ ОТ БФС, БЕ! НЕСТИГА ЧЕ СТЕ НЕКАДЪРНИ, НЕГРАМОТНИ АМИ И НАГЛИ! ХАРЕСВА ЛИ ВИ ФУТБОЛА НИ? ЗАЩОТО ОСВЕН НА ВАС, НА БЪЛГАРИТЕ НЕ ИМ ХАРЕСВА! МАХАЙТЕ СЕ!
  • 12 Гонзо е тъ

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Пловдив":

    Хърватия е двойно по-малка държава от България! Знаете ли защо Хърватия има футбол, а ние нямаме? Техния Футболен съюз се интересува и развива спорта там, а нашето БФС мисли само за пиене, чалга, корупция и фалшификации. На нашето БФС футбола не му е приоритет, имат си барче!

    Коментиран от #13

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Левски (Лом)

    1 0 Отговор
    Що за капацитет този от 8 клас?