Last news in Fakti

31 Март, 2022 07:30 2 201 0

Колумбия и Чили официално са аут от Световното първенство

  • световно първенство-
  • катар 2022-
  • колумбия-
  • чили

Двама от традиционните участници на Мондиала ще пропуснат тазгодишния турнир

Колумбия и Чили официално са аут от Световното първенство - 1
Снимка: Shutterstock

Отборите на Колумбия и Чили официално останаха извън групата южноамерикански тимове, които ще участват на тазгодишното Световно първенство по футбол в Катар, след като се изиграха всички мачове от квалификациите на континента.

Колумбийците успяха да спечелят с 0:1 гостуването си на Венецуела, но Перу триумфира с 2:0 над Парагвай, за да си гарантира петата позиция, която дава правото на участие на баражите за страната.

Чилийците междувременно инкасираха загуба с 0:2 от Уругвай, което остави Клаудио Браво, Артуро Видал, Гари Медел и Алексис Санчез извън сметките за Мондиала.

Бразилия, Аржентина, Уругвай и Еквадор официално ще представляват континента си на състезанието през есента, докато Перу ще трябва да изчака изхода от двубоя между Обединените арабски емирства и Австралия, за да разбере съперника си за финалния бараж. Само един от трите отбора ще си спечели виза за Доха.

Припомняме, че дербито между „Селесао“ и „Гаучосите“ от шестия кръг предстои да се доиграе, след като бе прекъснато през миналия септември от полицейска акция за COVID-мерките. Не е изключено мачът изцяло да бъде отменен, защото няма да има никакво отношение към крайното класиране. Единствената полза би била за обиграване на двата тима току преди началото на Световната купа.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА