Last news in Fakti

31 Март, 2022 10:00 1 269 0

Запорираха имоти на Батистута за неплатени данъци

  • габриел батистута-
  • аржентина

Аржентинецът е част от протестна инициатива по време на пандемията

Запорираха имоти на Батистута за неплатени данъци - 1
Снимка: БГНЕС

Аржентинската легенда на футбола Габриел Батистута си навлече гнева на властите в родината си, след като се присъедини към протестна инициатива срещу правителството. Това доведе до запориране на негови имоти в страната, научихме от Clarin, цитиран от Gong.

Изданието съобщава, че съдът е „замразил“ недвижимо имущество на звездата за период от най-малко 5 дни, като очаква той да заплати данъци в размер на 4 млн. песо.

Въпросната инициатива е в знак на протест срещу данъчната политика на Буенос Айрес по време на пандемията. Батистута и Карлос Тевес са две от най-големите имена, които обявиха, че ще спрат да плащат данъци, докато ситуацията в родината им не се промени. До момента те и поддръжниците на протеста са задлъжнели на хазната с почти 4 млрд. песо (62 млн. лв.).


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА