Last news in Fakti

8 Април, 2022 23:07 3 357 1

Клоп и Гуардиола отново показаха колко големи личности са

  • юрген клоп-
  • пеп гуардиола-
  • хосеп гуардиола-
  • ливърпул-
  • манчестър сити

Мениджърите на Ливърпул и Манчестър Сити за пореден път си засвидетелстваха взаимно уважение, като този път това става преди неделния мач между двата тима

Клоп и Гуардиола отново показаха колко големи личности са - 1
Снимка: EPA/БГНЕС/AРХИВ

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп заяви, че съперничеството с Манчестър Сити през последните години е помогнало и за развитието на неговия отбор. В неделята двата тима се изправят един срещу друг в битка, която може да е решителна за титлата, въпреки че и двамата треньори отричат това. “Гражданите” имат преднина от една точка, а след този мач остават седем кръга до края.

“Очаквам да се получи добър мач. Често това не се случва, когато един срещу друг се изправят два големи отбора. Но мачовете ни със Сити винаги са били интересни за гледане, защото и двата отбора търсят победата, опитват се да създават положения”, сподели Клоп. Наставникът допълни, че всички в отбора са здрави и готови за мача.

Той за пореден път заяви, че този мач няма да реши титлата:

“Ако спечелим, ще водим с две точки, нищо няма да е приключило. Ако загубим, ще изоставаме с 4 точки. Не мисля, че в Сити ще си мислят, че са станали шампиони. Много важен мач е, чакаме го с нетърпение. Това е едно от най-големите предизвикателства във футбола. Ако имаше 14-15 точки разлика, пак щеше да е страхотен мач, но нещо щеше да му липсва".

Германецът се съгласи с твърдението, че съперничеството между двата отбора помага за това те да се представят на много високо ниво:

“Когато играеш професионален футбол на най-високо ниво, концентрацията ти е върху твоите мачове. В спорта това, което помага най-много, е силен съперник, особено в дългосрочен план. Мисля, че Надал и Федерер се наслаждават на съперничеството си. Не бих казал, че съм благодарен, че Сити са толкова добри, но със сигурност не пречи на развитието ни”.

“Ще бъдем готови. И двата отбора играха във вторник, така че има достатъчно време за възстановяване. Сити са добри във всички зони. Реално нямат слабости”, каза още Клоп. Той за пореден път засипа с похвали Пеп Гуардиола: “Пеп е най-добрият треньор в света и всички сме съгласни с това. Ако някой се съмнява в него, няма представа как може да се случи.”

От своя страна мениджърът на Манчестър Сити също коментира предстоящия двубой и отговори на комплимента на своя неделен опонент.

„Не знам дали победителят от дербито ще спечели лигата. Това са много важни три точки, но остават седем мача. Не съм най-добрият мениджър. Благодаря много, но не съм. Бих искал да кажа, че съм най-добрият, но не съм. Възхищавам се на това, което прави Ливърпул. Наслаждавам се на това съперничество. Винаги, когато играем с тях, трябва да се взимат много решения. Има много детайли. И двата отбора са добри. Опитваме да открием слабите места, които са много малко. Опитваме се да бъдем себе си. Играем много пъти един срещу друг, не само във Висшата лига. Винаги е имало интересни мачове. Освен в сезона, в който имахме 100 точки, и в този, в който те имаха 99, във всички останали случаи битката бе много завързана“, заяви Гуардиола.

„Знаем, че ще се налага да се защитаваме в някои моменти, и да се отдръпваме назад. Не защото искаме, а защото е почти невъзможно това да не се случва заради начина, по който те играят. Футболистите са готови за предизвикателството Ливърпул. Когато се оттегля, ще се спомням, че тук най-голямото ни съперничество е било това“, продължи мениджърът на „гражданите“.

„0:0? Не, никога в живота си не играя за равенство. Играем, за да бъдем себе си. Подготвяме се различно за всеки друг отбор. Юрген прави света на футбола по-добро място. С посланията му и това, че винаги е готов да се надиграва с всеки. Опитвам се да имам добри взаимоотношения с всички мениджъри, макар че се научих, че е по-добре да не поддържаш връзка с останалите. Той знае много добре какво е моето отношение, защото сме говорили още в Германия. Той е добър човек и нямам проблеми с него“, допълни още Гуардиола.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анджело

    1 0 Отговор
    Зеленски и бай Дън трябва да покажат личностите си. Да отидат да цалунат ръка на Путин