11 Април, 2022 14:43 1 874 2

Борис Бекер беше признат за виновен по четири от общо 24-те обвинения

  • борис бекер-
  • тенис на корт-
  • тенис-
  • спорт

Изслушването за произнасяне на присъдата е насрочено за 29 април

Борис Бекер беше признат за виновен по четири от общо 24-те обвинения - 1
Снимка: БГНЕС

Бившият германски тенисист Борис Бекер беше признат за виновен по четири от общо 24-те обвинения, които му бяха повдигнати във връзка с обявяването му в несъстоятелност. Изслушването за произнасяне на присъдата е насрочено за 29 април.

Срещу шесткратния носител на титли от Големия шлем Борис Бекер са повдигнати обвинения във връзка с личния му фалит заради заем от 3,5 млн. евро от частната банка Arbuthnot Latham. Съдебните заседатели в Кралския съд на Саутуърк в Лондон го признават за виновен за изтегляне на активи, неразкриване на имущество и укриване на дългове.

54-годишният Бекер, обявен в личен фалит през юни 2017 г. в Лондон, е обвинен, че не е изпълнил задълженията си да разкрие информация, включително банкова информация, което той оспорва. Той е обвинен по-специално, че не е предал на кредиторите си девет трофея и медали от славната си професионална кариера.

Бившият номер едно в света, който от 2012 г. живее в Обединеното кралство, заяви по време на съдебния процес, започнал на 21 март, че все още има "много" награди и сувенири от 15-те си години на корта, но някои от тях са изчезнали. Той увери, че ще върне трофеите си, ако знае къде се намират. Сред деветте награди, които кредиторите биха искали да получат, са две от трите му купи от Уимбълдън, два трофея от Откритото първенство на Австралия и златният му олимпийски медал от 1992 г.

Борис Бекер печели първия си турнир от Големия шлем на тревата на "Уимбълдън" през 1985 г., едва 17-годишен. Той вече е продал на търг част от наградите си за 700 000 паунда (840 000 евро), за да изплати някои от дълговете си. Прокуратурата го обвинява и в това, че не е декларирал два имота в Германия, както и дялове в апартамент в Лондон, и че е укрил заем в размер на 825 000 евро. Към момента на обявяването му в несъстоятелност дълговете на играча, спечелил 49 титли през 16-годишната си спортна кариера, се оценяват на 50 млн. паунда. Той отрича всички престъпления, в които е обвинен.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Behemoth

    2 0 Отговор
    Широки пръсти... много спортисти спечелили милиони умират в мизерия.....