Last news in Fakti

17 Април, 2022 22:00 963 0

Купата на Нидерландия е за ПСВ

  • псв-
  • псв айндховен-
  • аякс-
  • 2:1-
  • купа на нидерландия

В рамките на две минути в началото на второто полувреме ПСВ шокира своя съперник с два светкавични гола

Купата на Нидерландия е за ПСВ - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

ПСВ Айндховен спечели Купата на Нидерландия за 10-и път в историята. На финала на стадиона на Фейенорд “Де Куип” в Ротердам ПСВ надви лидера в Ередивизи Аякс с 2:1 и грабна трофея.

ПСВ направи обрат, тъй като след първото полувреме губеше с 0:1 в резултата. В 23-тата минута младият талант Райън Гравенберх изведе гранда от Амстердам напред в резултата с прекрасен изстрел от дъгата на наказателното поле, като насочи топката в долния ляв ъгъл на стража Ивон Мвого. В 44-тата минута гол на Нусаир Мазрауи от Аякс бе отменен заради засада.

В рамките на две минути в началото на второто полувреме ПСВ шокира своя съперник с два светкавични гола. В 48-мата минута Ерик Гутиерес изравни, след като заби с глава топката в мрежата след центриране от фал и докосване на друг футболист на ПСВ. В 50-тата минута обратът вече бе факт. Коуди Гакпо с удар от относително далечно разстояние изненада 39-годишния вратар на Аякс Маартен Стекеленбург и ПСВ вече бе напред в резултата.

В 57-мата минута гол на Деви Клаасен за Аякс бе анулиран заради засада, а малко след това сръбската звезда на тима от Амстердам Душан Тадич удари греда. В крайна сметка Аякс не успя да се добере поне до продължения и триумфът бе за тима от Айндховен.

В нидерландското първенство Аякс има аванс от 4 точки пред заемащия втората позиция в подреждането тим на ПСВ. До края остават пет кръга.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА