Last news in Fakti

18 Април, 2022 21:15 1 154 0

С гол в 88' отборът на Уейн Рууни изпадна в третото ниво на английския футбол

  • дарби каунти-
  • уейн рууни-
  • лига 1-
  • кпр

„Овните“ пострадаха много от административното наказание в началото на сезона

С гол в 88' отборът на Уейн Рууни изпадна в третото ниво на английския футбол - 1
Снимка: БГНЕС

Дарби Каунти официално ще играе в английската Лига 1 от следващия сезон, след като инкасира загуба с 1:0 от КПР в 43 кръг на Чемпиъншип.

Съставът на Уейн Рууни пострада много от административното наказание от Футболната лига, което получи в началото на сезона. На „овните“ бяха отнети 21 точки поради неспазване на финансовите правила.

Попадението на Люк Амос в 88' за Рейнджърс предопредели съдбата на Дарби 3 кръга преди края на кампанията, защото спасителният бряг вече е на 10 точки.

Активът на Дарби Каунти е 31 точки, а головата разлика е 42:49. С подобна статистика клубът щеше спокойно да завърши в средата на таблицата, но не би.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА