Last news in Fakti

25 Април, 2022 17:03 1 574 2

Дидие Дрогба инкасира провал

  • дидие дрогба-
  • кот д'ивоар-
  • ясин диало

Легендата на Челси няма да шефства в родния си футбол

Дидие Дрогба инкасира провал - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Дидие Дрогба загуби изборите за президент на футболната федерация на Кот д'Ивоар, след като бе елиминиран още на първия кръг от вота. Легендата на Челси получи по-малко от една пета от гласовете на първия тур и отпадна от борбата.

Изборите бяха спечелени от Ясин Диало, който е член на изпълкома на федерацията. Той получи 63 гласа, а Сори Диабате, който беше вицепрезидент до момента - 61. Резултатите от изборите предизвикаха масови протести в страната, тъй като неговата програма е изключително амбициозна и революционна.

Цялата ситуация около футбола в страната е взривоопасна от години, след като се наложи ФИФА да се намеси и да наложи избори. Първоначално 44-годишният Дрогба изобщо не бе допуснат да се кандидатира, но световната централа се намеси отново след негова жалба и постанови, че той има необходимата квалификация. Дидие изкара Елитния мениджърски курс на УЕФА за бивши играчи, през който мина и Стилиян Петров.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тома

    3 0 Отговор
    Все едно чета за нашта мафия в бфс

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.