Last news in Fakti

26 Април, 2022 08:32 809 1

Киелини избра „Уембли“ за своя бенефис

  • джорджо киелини-
  • бенефис-
  • италия-
  • уембли-
  • аржентина

Легендарният италианец обяви плановете си за край на своята международна кариера

Киелини избра „Уембли“ за своя бенефис - 1
Снимка: БГНЕС

Джорджо Киелини обяви, че ще изиграе своя последен мач за италианския национален отбор на митичния английски стадион „Уембли“. Той сам съобщи новината пред DAZN.

Ще се сбогувам с националния тим на „Уембли“, където изживях върха в своята кариера със спечелването на Европейското. Искам да се разделя с „адзурите“ подобаващо. Това определено ще е последният ми мач за Италия“, каза капитанът на „Скуадрата“.

37-годишният централен бранител се нареди в топ 5 на играчите с най-много мачове за родината си. Той има 116 срещи зад гърба си, като дели мястото с Андреа Пирло. Пред него са единствено Даниеле Де Роси, Паоло Малдини, Фабио Канаваро и недостижимият Джанлуиджи Буфон, който записа 176 двубоя.

На 1 юни Италия и Аржентина ще играят приятелска среща на националния стадион на Англия.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бог Стойчо

    1 0 Отговор
    Най-големият