Last news in Fakti

10 Май, 2022 20:02 2 298 0

Милан иска низвергнат френски национал от Арсенал

  • уилям салиба-
  • арсенал-
  • милан-
  • олимпик марсилия

„Росонерите“ вече възродиха кариерата на друг талант, но от Челси

Милан иска низвергнат френски национал от Арсенал - 1
Снимка: БГНЕС

Милан продължава с разумната си политика за привличане на млади и недооценени играчи, като този път The Mirror твърди, че френският национал Уилям Салиба от Арсенал може да се озове на „Сан Сиро“ през лятото.

21-годишният централен защитник бе откупен от „артилеристите“ през 2019 г. срещу €30 млн. от Сент Етиен, но вече трета година не получава шанс за изява на „Емиратс“, а бива преотстъпван под наем в Ница и Марсилия.

Салиба обаче се превърна в един от най-добрите на своя пост в Лига 1, като дори си спечели няколко повиквателни от Дидие Дешам.

„Росонерите“ по-рано възродиха кариерата на Фикайо Томори. 24-годишнят англичанин пристигна под наем срещу едва €600 хил. през миналата зима, през лятото правата му бяха откупени от Челси срещу €28,8 млн. Днес Томори е смятан за може би най-добрият английски защитник.

Тиери Анри по-рано се изказа по казуса с Уилям Салиба, като заяви, че младокът дори не получи шанс, за да се провали в Арсенал. Това би направило лесен избора на младока, ако възникне възможност, за да играе в отбор от ранга на Милан.

Transfermarkt го оценява на €24 млн., което е съвсем по силите на италианския гранд, но „артилеристите“ по всяка вероятност биха искали да си върнат първоначалната инвестиция.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА