Last news in Fakti

13 Май, 2022 17:02 1 069 0

Българин е пред дебют в Първа Бундеслига

  • илия груев-
  • вердер бремен

Младежкият ни национал може да спечели промоция със своя Вердер Бремен

Българин е пред дебют в Първа Бундеслига - 1
Снимка: БГНЕС

Младежкият национал на България - Илия Груев-младши, е пред сензационен дебют в Първа Бундеслига на Германия, тъй като през уикенда неговият Вердер Бремен има нужда само от точка в мача си срещу Ян Регенсбург, за да си гарантира промоцията в елита.

Много е важно да го вземем този мач и мисля, че с такава настройка ще влезем в мача – да го вземем, а не да играем за точка. Ще се радваме много. Има леко напрежение, но това е нормално“, сподели талантът пред Gong.

22-годишният дефанзивен халф взе участие в повечето мачове на своя тим през сезона и се надява, че ще бъде част от клуба и догодина. Голямата му цел обаче е да участва на международен форум с екипа на България, където все още очаква своя дебют при мъжете.

Груев има договор с „бременските музиканти“ до лятото на 2023 г., така че, ако старши-треньорът - Оле Вернер, не реши да го продаде, младокът има реален шанс за дебют в едно от най-силните първенства в Европа.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА