Last news in Fakti

12 Юни, 2022 14:33 1 350 3

Официално: Левски получи лиценз за Европа

  • левски-
  • уефа-
  • лиценз

Жребият ще се тегли на 15 юни

Левски получи лиценза за участие в Лига на конференциите през новия сезон. Новината обявиха от клуба.

„Левскари, с писмо от 08.06.2022 г. подписано от генералния секретар на Европейската футболна федерация Теодорис Теодоридис, UEFA уведомява „ПФК Левски“, че клубът е покрил всички критерии за участие в турнира UEFA Europa Conference League и получава лиценз за сезон 2022/2023 на надпреварата”, съобщават от щаба на „сините”.

Левски ще стартира участието си в турнира от втория предварителен кръг. Жребият ще се тегли на 15 юни, сряда.
Припомняме, че заради просрочени задължения УЕФА заплаши Левски от изваждане от евротурнирите в края на миналата година.

Новото ръководство на клуба се зае спешно с тази задача и успя да покрие задълженията на база минимум, за да получи лиценз, което вече е факт.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Абе

    1 0 Отговор
    Къде е оня назобания дето събира милиардите….
  • 2 УЕФА

    3 2 Отговор
    Сега припоците ще кажат, че УЕФА е синя😊. Колко е забавно с тях.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.