21 Юни, 2022 11:12 825 1

Шампионите на НБА отпразнуваха "най-сладката титла" с феновете

  • нба-
  • голдън стейт-
  • сан франциско

Играчите на Голдън Стейт и десетки хиляди привърженици на Уориърс отбелязаха заедно в Сан Франциско спечелването на четвърта титла за последните осем сезон

Играчите на Голдън Стейт и десетки хиляди привърженици на Уориърс отбелязаха заедно спечелването на четвърта титла за последните осем сезона в Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада (НБА), пише Спортал.

Шампионите бяха посрещнати още на летището в Сан Франциско и минаха парадно през "Маркет Стрийт" с трофея в ръце.

"Тази титла е най-сладката", категоричен бе един от големите герои Дреймънд Грийн за Ройтерс.

След като завършиха с най-лошия баланс в НБА през 2020 и пропуснаха плейофите през миналия сезон, мнозина смятаха този ростър от ветерани за напълно изчерпан. Водени обаче от Стеф Къри, Клей Томпсън и Грийн, Уориърс успяха да възстановят контузените играчи за плейофите и спечелиха седма титла в клубната история.

"Какво ще казват сега?", написа най-полезният играч във финалната серия Стеф Къри в Туитър, позирайки с титлата в ръка и пура в уста.

Успехът през тази година изненада дори треньора Стив Кър, който просто е очаквал добър сезон от Уориърс.

"В началото на тренировъчния лагер вярвах, че можем да бъдем много добър отбор, но не очаквах да спечелим титлата. Ето ни обаче днес, тук, на шампионски парад. Обичам този клуб и тези фенове. Изключително съм щастлив", каза Кер, който има пет титли като играч и четири като треньор.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 го шо

    2 2 Отговор
    "този ростър от ветерани"
    а с българския как си, афтара? с българския! ростърите - в кравария, молим.