Last news in Fakti

12 Юни, 2013 14:28 931 0

В Аржентина забраняват присъствието на гостуващи фенове по време на мачове

  • аржентина-
  • футбол-
  • фенове-
  • сблъсъци-
  • полиция
В Аржентина забраняват присъствието на гостуващи фенове по време на мачове - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Аржентинската футболна федерация забрани присъствието на фенове на гостуващи отбори по време на мачове, съобщава Би Би Си.

Забраната ще бъде разпространена из цялата  страна и  във всички дивизии на аржентинския футбол. Тя е в следствие на сблъсък между фенове и полиция през този понеделник, по време на мача между отборите на Естудиантес и Ланус. Те избухнаха докато течеше първото полувреме на срещата, когато полицията нахлу в сектора на гостуващата агитка на Ланус, където феновете беснееха заради получилия се негативен резултат за техния тим. Агресивните запалянковци бяха изведени извън пределите на стадиона. Това предизвика още стотици привърженици на гостуващия отбор да изоставят местата си по трибуните и да се включат в разразилия се на вън бой. Мелето отне живота на 42- годишния Хавиер Герез, който беше уцелен в главата с гумен куршум, изстрелян от полицай. Това предизвика масово недоволство от страна на аржентинските фенове срещу полицейското насилие и предизвика сериозен дебат в обществото относно наболелия проблем.

За първи път в историята на аржентинския футбол, само феновете на домакинстващия отбор ще имат правото да наблюдават мачове на живо. Властите в Буенос Айрес вече официално потвърдиха въвеждането на ограничаващата мярка. Според тях тя ще бъде в сила, докато локалните сили на реда не ограничат насилието по стадионите.

Според последни данни, от 2000 г. насам, над 70 души са загубили живота си по време на сблъсъци между фенове на мачове в Аржентина. В момента аржентинските власти водят сериозно разследване, относно съмненията за връзки между футболни менажери и различни мафиотски организации.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА