Last news in Fakti

23 Юни, 2022 12:24 697 0

Портланд привлече крилото Джеръми Грант от Детройт

  • джеръми грант-
  • детройт пистънс-
  • портланд трейл блейзърс-
  • трансфер

В замяна "буталата" ще получат избора на Милуоки в първия кръг на драфта през 2025 година, както и този на Портланд или Ню Орлиънс Пеликанс в същия драфт, но във втория кръг

Портланд привлече крилото Джеръми Грант от Детройт - 1
Снимка: sports.ru

Отборът на Портланд Трейл Блейзърс привлече крилото Джеръми Грант от тима на Детройт Пистънс, съобщиха медиите в САЩ, цитирани от БТА.

В замяна "буталата" ще получат избора на Милуоки в първия кръг на драфта през 2025 година, както и този на Портланд или Ню Орлиънс Пеликанс в същия драфт, но във втория кръг.

Като част от сделката двата клуба се съгласиха да разменят и изборите си във втория кръг на драфта, който ще се проведе идната нощ. Така Детройт ще избира под номер 36, докато Портланд ще вземе 46-ия пик.

С изчистването на заплатата от 21 милиона долара на Грант Детройт получава 44 милиона долара за заплати, които да харчи това лято. Медиите в САЩ спекулират, че тимът ще похарчи повече от половината от тези пари, за да вземе центъра на Финикс Сънс Диандре Ейтън.

В същото време Портланд взима 28-годишния Грант, който през последните два сезона гравитира около границата от 20 точки средно на мач. Грант, който стана олимпийски шампион с тима на САЩ през миналото лято, записа по 19,2 точки средно на мач през последната кампания.

Трансферният прозорец в Националната баскетболна асоциация за играчите, които са свободни агенти, отваря на 1 юли.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА