Last news in Fakti

1 Юли, 2022 19:03 2 782 47

Стана ясно защо ЦСКА-София все още не може да премахне тирето от името си

  • цска-
  • гриша ганчев-
  • цветомир найденов

Оказва се, че кредитори на фалиралото дружество от преди няколко години още си чакат парите

Стана ясно защо ЦСКА-София все още не може да премахне тирето от името си - 1
Снимка: БГНЕС

Амбициите на ЦСКА-София официално да се превърне просто в ЦСКА продължават вече четвърта година, въпреки че привидно Гриша Ганчев притежава всичко необходимо, за да се отърси от бремето на тирето. Оказва се обаче, че има един малък проблем, равняващ се на 200 000 лв., по информация на Sportal.

Твърди се, че името на фалиралото дружество все още фигурира в Търговския регистър, защото между 10 и 30 души все още очакват да получат своя дял за логото и имидж правата. Причината това да не се случва е, че въпросните все още не са предоставили банкови сметки, по които да си получат дължимото.

Дружеството „Ред Енимълс“ откупи ценните документи през 2018 г. срещу 8 млн., а след това избра да продаде активите си на Ганчев, а не на Цветомир Найденов. Това постави основите на разединението в „червения“ клуб, за да виждаме днес ЦСКА-София и ЦСКА 1948 да играят едновременно в елитната дивизия на България. Частично битката за логото бе спечелена от бившия собственик на Литекс, а това накара Найденов да поръча изработката на ново лого, за да си спести допълнителните съдебни разходи.

Окончателното разрешаване на спора няма краен срок, защото Търговският регистър има строга процедура по заличаването на дадено дружество. Всички, които имат да получават пари след фалита, трябва да си получат своето, а едва след това ще се свика Общо събрание, на което се изисква мнозинство от 51%, за да се премахне дадено име от регистъра. Амбициите на Гриша Ганчев бяха още през идния сезон да премахне тирето, което служи вече толкова дълго време за основа на критиците. Задачата обаче изглежда много по-трудна от очакваното.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 митко

    6 11 Отговор
    припознавачите цял живот ще си остават с тире.

    Коментиран от #4

  • 2 Хах

    9 4 Отговор
    Платете ги тия 200 000 ние да не сме бедняци като Лески-София.

    Коментиран от #5

  • 3 Литекс

    7 8 Отговор
    Айде стига глупости, вземете научете закона. След фалит на дадено дружество и заличаване от търговският регистър името му не може да се ползва в продължение на 5 години. Тоест от 2016 до 2021 никой нямаше право да се казва ЦСКА. Сега вече Литекс, който 2016 се преименува на ЦСКА-София може да се преименува отниво на ЦСКА. А може и на Реал Мадрид все тая Литекс си остава Литекс.

    Коментиран от #6

  • 4 Левски с тире 20 години

    12 2 Отговор

    До коментар #1 от "митко":

    Цъ, по малко време ще е от първото тире във футбола! Левски-Спартак беше с тире цели 20 години!

    Спартак София и Спортист Кремиковци акостират наведнъж на Герена със все ръководители, треньори и футболисти за да станат "Левски-Спартак".

    Точно този период с тирето е и най-силният в цялата синя история. Дoри cлeд прoмeнитe oт 10 нoeмври 1989 г. oтбoрът връщa имeтo cи "Лeвcки – Cпaртaк".

    Нa cлeдвaщaтa гoдинa ce cъздaвa чиcтo нoв oтбoр oт Тoмac Лaвчиc бeз юридичecкa връзкa cъc cтaрия и oттoгaвa e c чиcлo "Лeвcки1914". Беше им забранено да използват емблемата, защото не са автентичния клуб дoкумeнтaлнo и cи нaриcувaхa нoвa. Нo тoвa нe пoпрeчи нa игрaтa и бяхa cилeн oтбoр.

    Коментиран от #7, #13

  • 5 Тирета

    2 8 Отговор

    До коментар #2 от "Хах":

    Хаха има голяма ама огромна разлика от ЦСКА София или Левски София и ЦСКА-София. Познай каква😊. Не случайна за Уефа вие сте ЦСКА-София София 😊😊😊 сещаш се нали?!
  • 6 Хах

    7 2 Отговор

    До коментар #3 от "Литекс":

    Я ceгa едно от двете тeлeта, които се правят на фенове на отбора на Цеката да oбяcни на всички, зaщo Нелсон Барош, Диас Рибейро, Cпрoкeл, Бенжалюн, Бoлaдo... cи търcят пaритe oт ЦCКA , a нe oт любимият ви "истински" ЦCКA 1948?

    Обаче Подуенци не могат да дадат смислено обяснение, защо Цветомир Найденов и неговия ЦСКА 1948 не плаща на тия ритнитопковци???
    Нали твърди, че неговия отбор е ЦСКА!
    И защо сега ЦСКА трябва да им плаща, като вече от 2016 ЦСКА не съществувал?
    Я да чуем сега странни Подуенски размишления и страсти и да се посмеем !?!

    Коментиран от #17

  • 7 Уили

    6 1 Отговор

    До коментар #4 от "Левски с тире 20 години":

    Първоначално са известни като ФК Цола Драгойчева 🏵
  • 8 АКТУАЛНО

    6 2 Отговор
    След ФИФА и КАС признава ЦСКА!
    07.06.2021 19:25

    Официално и окончателно: ЦСКА е ЦСКА.
    Спортният трибунал в Лозана (CAS) официално потвърди решението на Международната футболна централа (FIFA), като също призна ЦСКА и отхвърля възможностите да са друг клуб.
    КАС добавя, че ЦСКА трябва да се счита за същия клуб като първоначалния длъжник, а не друг клуб.


    Швейцарският върховен съд в Лозана разпореди: ЦСКА е ЦСКА
    30.01.2022 15:30

    Със заповед, публикувана от Швейцарския върховен съд на 26 януари 2022 г.
    се постановява, че ЦСКА е ЦСКА, а не друг клуб и потвърждава същото решение на Спортният арбитражен съд (КАС). ЦСКА София трябва да плати на свои футболисти от сезон 2012/13, сумата от 2,87 милиона лева.
    Спортният арбитражен съд в Лозана завършва с "Решението на арбитража в Швейцария е окончателно и не подлежи на обжалване."
    С това решение на Спортният трибунал в Лозана и Швейцарския висш съд се слага край на спекулациите по темата ЦСКА.

    Коментиран от #15, #18

  • 9 Фен

    6 3 Отговор
    И с тире и без тире важно е да бием числото.

    Коментиран от #11

  • 10 Въпрос

    6 2 Отговор
    3ащо налагат наказание на ЦСКА за футболисти ритали преди повече от десет години на Армията? Нали според трола, ЦСКА е фалирал и го няма? Защо БФС се съобразява със ФИФА и КАС и защо спира трансферите на ЦСКА, ако не са ЦСКА? Цеката защо не плати на Бенжалюн, Нилсон Антонио или Сержиньо? Нали вика, че той е ЦСКА?
  • 11 Цека Раев

    6 2 Отговор

    До коментар #9 от "Фен":

    Двете числа! Ма то подуенското май си е махнало числото тихомълком!
  • 12 Левски-Спартак

    5 3 Отговор
    Какво означава това число 1914 ?

    Коментиран от #21

  • 13 Комунусти

    3 7 Отговор

    До коментар #4 от "Левски с тире 20 години":

    Хаха точно по това време вие се казвате ЦСКА Червено знаме а после и ЦСКА Септемврийско знаме. Това е заради вашата майка БКП, която ви създаде. Това са гордостите на БКП атентата в Света Неделя, лагерите в Белене и ЦСКА създаден по образец от Москва и с комунистически символи. Що се отнася до Лафчис там съда отдавна се е произнесъл може да прочетеш решението. Същиат казус имаше и с ЦСКА едно на Пенев и едно на Илия Павлов.

    Коментиран от #14

  • 14 ЧЕНГЕСАРАРИ

    6 2 Отговор

    До коментар #13 от "Комунусти":

    Вие сте отбора на ДС ЧЕНГЕТАТА от 6-то и тези еничари до колоните които се гаврят с едно момиче.

    Коментиран от #16, #24

  • 15 2022

    5 2 Отговор

    До коментар #8 от "АКТУАЛНО":

    Ето решението от 2022 година на последната инстация в Спортното право: "CAS adds that CSKA is to be regarded as the same club as the original debtor" ( ЦСКА СИ Е СЪЩИЯ КЛУБ )и после добавя и решението на ФИФА от 2021 че ЦСКА си е наследник на ЦДНА, ЦСКА и Средец!
    И двете решения и на ФИФА, и на КАС са перфектни за ЦСКА и много лоши за тия които казват, че ЦСКА е наследник на Литекс. Цеката най го хваща яд от тия окончателни решения.

    Коментиран от #28

  • 16 ПРАВ СИ

    6 3 Отговор

    До коментар #14 от "ЧЕНГЕСАРАРИ":

    Напишете в търсачката:

    Пфк Левски е фалшив и е създаден от Държавна Сигурност

    ВЪВ ВИДEOТO OТ БТВ ИМA ДOКУМEНТИ, ЗAВEРEНИ OТ CГC !
    ТOВA E ДO OНИЯ ГOВEЖДИ ТРOЛOВE, КЪДEТO НE CИ ЗНAЯТ ИCТOРИЯТA И ВCE ГЛEДAТ В ЧУЖДAТA ПAНИЦA!!!

    Футбoлният Лeвcки вeчe e фaлирaл двa пъти!

    Прoчeтe иcтoриятa нa клубa CИ. Футбoлния oтбoр вeчe e бил и cъc тирe cлeд кaтo 15 oт нaй-дoбритe футбoлиcти и ръкoвoдитeли oт Cпaртaк и КРEМИКOВЦИ, ce прeмecтвaт нa Гeрeнa!!!

    A НACТOЯЩИЯ ФУТБOЛEН КЛУБ НЯМA НИЩO OБЩO ЮРИДИЧCКИ C AВТEНТИЧНИЯ!

    Коментиран от #30

  • 17 Обяснение

    2 5 Отговор

    До коментар #6 от "Хах":

    Аз ще ти кажа. ЦСКА 1948 са горди Армейци те не могат да лъжат като ментетата и Г Ганчев. Там са легенди като Пенев, Томанов, Джевизов, Ради Здравков и т. н. Те си казват истината че са нов отбор, който просто пази армейският дух жив. Ментето обаче се заплете с лъжи първо казваха истината че са ребрандиран Литекс, което се вижда от ТР и от лицензионните документи, но после решиха че е минала давноста да ги съдят и казаха а не вече сме ЦСКА. УЕФА казва добре щом така казвате и сте си платили за емблемата тогава ще плащате. А точната формулировка е SPORTING SUCCESSOR. Това означава спортен наследник а не че сте ЦСКА той просто бе закрит вие сте Литекс, който си е платил да го наричат ЦСКА-София.

    Коментиран от #19, #20

  • 18 Наследник

    2 4 Отговор

    До коментар #8 от "АКТУАЛНО":

    Това си го извадил от тоалетната хартия на Ачко Домусчиев което си е тълкование а не самият документ. В документа пише SPORTING SUCCESSOR. Понеже си неграмоте ще ти го преведа спортен наследник. Това означава че старият отбор е умрял и вие сте си платили да носите емблемата и медалите му. А иначе всеки може да отвори1. ТР да отиде на наименования и да види че сте Литекс преименуван 2016 в ЦСКА-София. 2. Да види лицензионните документи където се вижда че лиценза е на Литекс.
  • 19 ШОЛЕК

    4 3 Отговор

    До коментар #17 от "Обяснение":

    ЦЕКА-числото са нещо, като Левски-Лом или Лудогорец 2.
    Самите вие сте комунисти ФК Цола Драгойчева 1914з
  • 20 МАЙТАП БРАТ

    4 2 Отговор

    До коментар #17 от "Обяснение":

    XAXAXAXAXXAXAXAXAXAXAXA

    Ето решението от 2022 година на последната инстация в Спортното право:

    "CAS adds that CSKA is to be regarded as the same club as the original debtor" ( ЦСКА СИ Е СЪЩИЯ КЛУБ )и после добавя и решението на ФИФА от 2021 че ЦСКА си е наследник на ЦДНА, ЦСКА и Средец!


    И двете решения и на ФИФА, и на КАС са перфектни за ЦСКА и много лоши за тия които казват, че ЦСКА е наследник на Литекс. МНОГО ТЕ Е яд от тия окончателни решения.

    Коментиран от #29, #32

  • 21 Имена

    0 4 Отговор

    До коментар #12 от "Левски-Спартак":

    Ако исксш може и Реал Мадрид да се прекръстиш. Ако утре ДПС те прекръсти на Хасан ти друг човек ли ставаш. Правиш ли разлика между ФК и дружеството притежаващо клуба? ЦСКА-София е собственост на дружество ЦСКА-1948.

    Коментиран от #22, #23, #25

  • 22 МНТ

    3 2 Отговор

    До коментар #21 от "Имена":

    И ТОЙ ЛАВЧИС ТАКА СИ ПРАВЕШЕ.

    Коментиран от #26, #33

  • 23 🐮🐮🐮🐮🐮🐮🐮🐮🐮🐮

    1 0 Отговор

    До коментар #21 от "Имена":

    🙉🙉🙉🙉🙉🙉🙉🙉🙉🙉🙉
  • 24 Свобода

    2 3 Отговор

    До коментар #14 от "ЧЕНГЕСАРАРИ":

    Хаха какви ченгета кокорчо Левски е на 110 години от тях към МВР е 20 години. И то по заповед на майка ви БКП. Левски значи свобода и носи тези символи. Вие дори след падането на комунизма носите техните символи. Срам за България червената петолъчка я махнахме от партийният дом 1990 а вие още я носите. Заедно със срамното име като отбори в Русия и Казакстан и други съветски републики.
  • 25 Драган

    3 2 Отговор

    До коментар #21 от "Имена":

    Скоро Пеевски вас ще ви прекръсти на Хасан, Асан и Доган.

    Коментиран от #35

  • 26 ЧИСЛА И ТИРЕТА С ТЕЛЕТА

    3 2 Отговор

    До коментар #22 от "МНТ":

    Златин Тепсиев е роден през 1960 г. Има висше икономическо образование. Той е първият президент на „Левски“ след промените от Десети ноември 1989 г.

    - Вие сте първият демократично избран президент на „Левски“. През 1991 за кратко се създаде почти същата ситуация, както сега е в ЦСКА. Изведнъж цъфнаха два отбора „Левски“ и този на Томас Лафчис „Левски“ 1914“. Как ви изтласка Лафчис навремето?

    - В спора фенклубът категорично застана на моя страна и оспорваше легитимността на клуба на Томас Лафчис.
    Насрочени бяха избори в сградата на „Съюза на слепите” на улица „Парчевич”. Тогава дойдоха барети да пазят Томето от гнева на ултрасите ни.
    Появиха се два клуба Левски.
    Лавчис регистрира тогава „Левски” 1914”, а нашият си беше „Левски”.
    Оказа се, че никога нашият любим клуб не е бил регистриран. От 1937 г. до 1991 г. сме били нелегитимни един вид. А с идването на 9 септември 1944 г. клубът е заличен официално на практика. Ние изпреварихме Лафчис с нашата регистрация и станахме официален и признат приемник, той не искаше наследственост и игра с нова емблема.

    Коментиран от #37

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Ачко

    3 3 Отговор

    До коментар #15 от "2022":

    Това пак ли от някоя тоалетна чиния го извади в документа пише SPORTING SUCCESSOR. Прочети го и не се излагай. Друго птвърждение отвори ТР и виж пишеш ЕИКто на ЦСКА-София 110501548 отиваш на наименования после историвя и четеш Литекс Ловеч до 2016 преименуван на ЦСКА-София. Намираш в нета го има лицензионият документ когато започвате в А група пише си Литекс става ЦСКА-София. Има десетки други документи че сте Литекс. Няма как да подправите историята.
  • 29 Адвокат

    3 3 Отговор

    До коментар #20 от "МАЙТАП БРАТ":

    Цял ден трола може да върти "ама тъй", "ама иначе"."ама какво се казвало".. Съдебно решение се изпълнява, а не се коментира!

    Особено когато всичко е казано и затвърдено с: „Решението на арбитража в Швейцария е окончателно и не подлежи на обжалване.“

    Само ЦСКА!

    Коментиран от #40, #41

  • 30 Никога

    2 3 Отговор

    До коментар #16 от "ПРАВ СИ":

    Хаха четете вестник ШОК и Уикенд и се информирате. Неграмотници като тебе дори не знаят какво е фалит и каква е процедурста за да стигнеш до него. Не знаят и какво е лиценз и за кскви служи четат само вестник ШОК. Левски никога не е фсалирал никога защото имса верни привърженици които винаги ще му помогнат.

    Коментиран от #31

  • 31 Адвокат

    3 2 Отговор

    До коментар #30 от "Никога":

    Ти не си фактор в Левски, но Илия Козарев е !

    Илия Козарев: Левски вече е фалирал два пъти. През първите 30 години на Левски клубът е фалирал два пъти.

    През 1922 г., Левски напуска в началото на втория дял на първенството "ССЛ". Лигата дава 3:0 служебен резултат на съперниците им за неигралите се срещи.

    Левски губи регистрацията си официално и новият Левски прави нова регистрирация и учредяват нова лига в която да участва - "ССС".

    Вторият фалит е през 1938г., като след това футболният Левски дори не се регистрира. Последната юридическа регистрация на клуба е от началото на 1937 година.

    Коментиран от #42

  • 32 Вестник шок

    0 4 Отговор

    До коментар #20 от "МАЙТАП БРАТ":

    Ти знаеш ли как изглежда един документ😊😊😊. Със сигурност в него няма CAS adds...
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 герена

    3 0 Отговор
    Когато "Спартак" София и "Спортист" Кремиковци се местят на Герена и минават под шапката на МВР, са направени козирката, таблото, помещенията в сектор "В", пилоните и осветлението"
  • 35 Инджов ДПС

    2 3 Отговор

    До коментар #25 от "Драган":

    Може ама в бъдещето а Юлиян Инджов вече ви е турил потурите и феса нали ви е собственик и първа дружка на Доган. А нашият собственик е Сираков.
  • 36 Тадан

    3 2 Отговор
    Ясно е че трoлoвeтe отказват да приемат новината зa oкoнчaтeлнoтo рeшeниe нa Спортният арбитражен съд в Лозана от2022 година, че ЦСКА си е ЦСКА.
    Гадно им е. Застинали са в миналото, опитвaт ce дa ce нaпрaвят нa пo-върхoвнa инcтaнция oт пocлeднaтa, каквато е CAS :)

    Oфициaлнo и oкoнчaтeлнo КАС отсъжда, че "ЦСКА трябва да се счита за същия клуб като първоначалния длъжник или най-малкото спортният наследник на първоначалния длъжник".

    Спортният арбитражен съд в Лозана завършва с "Решението на арбитража в Швейцария е окончателно и не подлежи на обжалване."

    Коментиран от #43

  • 37 Съдът

    2 3 Отговор

    До коментар #26 от "ЧИСЛА И ТИРЕТА С ТЕЛЕТА":

    Обърни се към съда. Може да видиш решението, ако не ти харесва сори. Питай тогава Любо Пенев защо създаде второ ЦСКА и се кара с Илия Павлов. И там съфа си каза думата. Уважавайте българските закони и съд а не турските или швейцарските.
  • 38 ПАОКАРА

    3 1 Отговор
    Щом говеждите кренвирши не псуват Цеката и числото му, това означава че не са ЦСКА.

    За всички е ясно, че ако чорбарите бяха застанали зад проекта на Цеката, сега говеждите кренвирши щяха да обясняват как тирето е истинското, защото са притежатели на активите и емблемата и най-вече защото Международните организации, като КАС и ФИФА ги признава ;)
    Напъните на Цеката са абсолютно безмислени
  • 39 Оставете ЦСКА и Левски

    3 1 Отговор
    Вижте какво се случва тук:


    Клубът е основан на 18 юни 2001 г. под името „Лудогорие“. През 2002 г. клубът се преименува на „Разград 2000“ след обединение с едноименния тим, развиващ по това време само детско-юношески футбол.
    На 25 юли 2010 г. Разград 2000 (Разград) се преименува на Лудогорец 1945 (Разград).
    ФК „Лудогорец-2003“ е бивш футболен клуб от Разград. Основан през 1945 г. от сливането на „Ботев“ (1920), „Бели Лом“, „Бенковски“, „Вихър“ и „Левски“. Което обяснява с говедата От 2003 г. се състезава под името ФК „Лудогорец-2003“ в Североизточната „В“ група. По средата на сезон 2005/2006 г. отбора е разформирован.
    Наименования: Лудогорец (1945 – 1997)
    Антибиотик-Лудогорец (1997 – 2001)
    Лудогорец 2003 (2003 – 2005)

    отваряме търговския регистър и откриваме следното: АД "ПФК Лудогорец 1945" е създадено през 2010 г. (преди влизането на отбора от Разград в А група", като дотогава отборът се е състезавал като сдружение "ПФК Лудогорец", а е получило лиценз за участие в турнирите на Европа през 2012 година)......

    тъй като е невъзможно АД "ПФК Лудогорец 1945" да е било член на БФС преди създаването си през 2010 г.??
    При така създалата се ситуация по-вероятно е 3-те години да касаят така нареченото "право на участие" или "лиценз" в първенствата и турнирите на БФС. АД "ПФК Лудогорец 1945" е носител на "правото на участие" на сдружение "ПФК Лудогорец" (не съм сигурен в точното име - в него може да има година или Разград), което очевидно е по-ста
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Чети

    2 2 Отговор

    До коментар #29 от "Адвокат":

    Казано е SPORTIG SUCCESSOR. Тива означава наследник. Иначе казано Литекс си е платил да наследи ЦСКА, който бе закрит. Не случайно в УЕФА в класациите има ЦСКА София и ЦСКА-София. Има десетки документи които показват че Литекс се преименува 2016 на ЦСКА-София. Документите са там прочети ги.
  • 42 неграмотни

    2 2 Отговор

    До коментар #31 от "Адвокат":

    Напуснал лигата затова бил фалирал😊😊😊. Откъде ви намират толкова неграмотни, ти знаеш ли какво е фалит? Г Ганчев ли ви обяснява какво е фалит??? Затова сте толкова неграмотни ГМО между мутра и комунист какво да очакваш.
  • 43 Спортен наследник

    3 2 Отговор

    До коментар #36 от "Тадан":

    Да де това го казва Ачко Домусчиев сол... ка на Ганчев и вие дори не сте прочели документа. Там пише SPORTING SUCCESSOR. Питай Г Ганчев какво означава това. Колкото и да лъжете документите са налични и в ТР и в БФС вие сте си Литекс преименуван 2016 на ЦСКА-София и платил си да го наричат наследник на един умрял отбор.
  • 44 Истината

    2 0 Отговор
    ЦСКА е пряк наследник на ас 23 ,защо правителството и Ганчев крият този факт

    Коментиран от #45

  • 45 Народен съд

    1 2 Отговор

    До коментар #44 от "Истината":

    Ако цар Борис 3 чуе това сто пъти ще се преобърне в гроба. Комунисти наследници на царисти😊. Явно в училище не сте чувли за народен съд.
  • 46 Диамантената ръка

    3 2 Отговор
    С тире, без тире все Литекс Ловеч...

    Коментиран от #47

  • 47 Ловчанлия

    1 2 Отговор

    До коментар #46 от "Диамантената ръка":

    Ловеч е много хубав град посети го да се запознаеш с него. Също и Литекс е голям отбор не случайно две последователни години влизаме в групите на евротурнирите. Имаме и дублиращ отбор в Б група с който захранваме с млади момчета А отбора като Митко Митков, Галин Минков и др.