Last news in Fakti

7 Юли, 2022 15:00 779 9

Гонзо: Говорим с петима треньори, разработваме единна програма за националните отбори

  • георги иванов - гонзо-
  • национален отбор-
  • футбол-
  • бфс

ПФЛ и БФС трябва да работят ръка за ръка, за да развиваме всички нива на родния футбол

Гонзо: Говорим с петима треньори, разработваме единна програма за националните отбори - 1
Снимка: БГНЕС

Техническият директор на БФС, Георги Иванов-Гонзо, коментира различни теми около националния ни отбор и избора на нов национален селекционер. Той направи това след проведеното общо събрание на ПФЛ, на което беше избран нов президент.

„В края на месеца, след Изпълкома, ще обявим новия треньор. Обсъждаме не само името на Кръстаич, разглеждаме и кандидатури на български треньори. Не е коректно да споменавам имена. Водим разговори с около 5 човека. Разглеждаме всеки кандидат с оглед на визията ни за националния тим“, започна той.

„Ще преценим кое е най-доброто за тима. Искаме да е нещо различно, тъй като последния цикъл от мачове беше разочароващ. Желаем да изградим стил на игра и да постигнем необходимите резултатите, тъй като в момента те не отговарят на нивото на играчите“.

„С всеки треньор сме вечеряли и сме обсъждали идеите ни, не сме правили това само в компанията на Кръстаич. Той е сред фаворитите, но има и други сериозни кандидати. Пускането на снимката не беше съгласувано с нас. Това обаче не е толкова важно. Искаме да вземем правилното решение“.

„ПФЛ и БФС трябва да работят ръка за ръка, за да развиваме всички нива на родния футбол. Ние търсим да произведем играчи от по-ниските дивизии, така че добрата комуникация е задължителна. Назначението на Наско Караиванов ще помогне за възстановяване на връзката. Той е много деен, така че нещата ще се променят с него начело“.

„Когато обещаем нещо, трябва да се опитваме да го изпълним. Ще видим дали и неговите обещания ще се изпълнят. Когато си служител, трудно може да промениш каквото и да е“.

„Ще разработим единна програма за националните отбори, която да следваме. Надяваме се до 2-3 години да има видими резултати тя. Подобна програма обаче не може да бъде спусната на частни клубове“.

„Имам добра комуникация с играчите. Мачът в Грузия беше добър, с оглед на инцидента с Тошко Неделев. След мача с Грузия в Гибралтар нещата за мен приключиха, тъй като се видя, че нямаме сили за класиране напред. Мисля, че играчите ни са по-добри, отколкото резултатите. Нямам желание да съм селекционер. Не исках да бъда и временен, но това беше форсмажорно обстоятелство“.

„Не трябва да сме имитатори, трябва да изработим стил на игра, който да пасва на нашите играчи. Методиката се изработва на база на това, с което разполагаме. Започваме с 14-годишните, за да систематизираме основни правила от тактическо и техническо естество. Физическата подготовка у нас е под всякаква критика. Срещу Грузия нашите играчи показаха функционални резултати като на отбора от Втора Лига. Трябва да се замислим над това“, завърши Иванов.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    6 0 Отговор
    До сега къде бяхте бе .....измислен....

    Коментиран от #4

  • 2 ДОКО

    6 0 Отговор
    АКО ТРЕБЕ ДА БЪДЕ ОТКРОВЕН..КИНТИТЕ КОИТО ОТИВАТ ЗА СПОРТА ФУТБОЛ СЪЩНОСТ ОТИВАТ НА ВЯТЪРА..ТИЯ КИНТИ ТРЕБЕ ДА СЕ ПРЕНАСОЧАТ КЪМ ДРУГИ СПОРТОВЕ КЪДЕТО БЪЛГАРИЯ ИМА ТРАДИЦИИ И Е НАПРЕД С ШКОЛИТЕ И ПОСТИЖЕНИЯТА..ОСВЕН ТОВА НАШЕТО ФУТБОЛ ИЗЛАГА БЪЛГАРИЯ И ЗА ТОВА ХОРАТА ПО СВЕТА МИСЛЯТ ЧЕ БЪЛГАРИЯ Е ОТ ЧЕТВЪРТИЯТ СВЯТ..ПОМИСЛЕТЕ
  • 3 Иван Грозни

    9 0 Отговор
    Щом Гонзо е технически директор работата е оправена. На дъното ряпа ще сеят. Въртят, сучат, само да не изпуснат кокала. Боко пося плевелите. Сега ще ги жънем. Само плява, зърно няма. Време ще мине докато се отръскаме от тиквичките.

    Коментиран от #5

  • 4 Провери

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Що не провериш къде беше Гонзо досега, че говориш глупости.
  • 5 Барбарон

    1 4 Отговор

    До коментар #3 от "Иван Грозни":

    Дъното ще е Барбарона без ден трудов стаж извън терена. Гонзо има богат стаж.
  • 6 Брей

    5 0 Отговор
    Какви купешки думи знае Гонзо- форсмажорни обстоятелства...изучил се е. Инак за ниската физическа подготовка на нашите играчи е прав. То е видно ,като погледнеш и отбори от втора лига на Германия ,Англия..примерно. Да не говорим за архаичния футбол ,който играят в България.
  • 7 Тома

    6 1 Отговор
    Когато назначаваха инженера на този пост от бфс търсиха човек който е много прост

    Коментиран от #8

  • 8 Барбуков

    1 4 Отговор

    До коментар #7 от "Тома":

    Явно ти си прост щото не знаеш че публична администрацуя не е инженерна наука и вуниверситета има различни факултети. Досущ като Барбукив си само знаеш да плюеш без капка мисъл.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.