Last news in Fakti

19 Юни, 2013 18:00 1 349 0

Пеле: Байерн не са номер 1 в Европа

  • пеле-
  • барселона-
  • сантош
Пеле: Байерн не са номер 1 в Европа - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Бразилската легенда Пеле смята, че Байерн Мюнхен има да извърви дълъг път, докато се превърне в хегемон на Стария континент. През изминалия сезон баварците спечелиха цели четири трофея - Суперкупата на Германия, Купата на страната, Бундеслигата и Шампионската лига. Въпреки това трикратният световен шампион не бърза със суперлативите по адрес на баварския колос.

"Да си носител на трофея в Шампионската лига не означава непременно, че си най-добрият отбор в Европа", сподели Пеле в интервю за списание "Шпорт Билд".
 
"Байерн Мюнхен трябва да докаже с течение на времето, че е най-добрият отбор в Европа. В продължение на 4-5 години. Барселона е в своята златна ера, също както моя Сантош преди време, Бенфика Лисабон, Аякс Амстердам, Милан и Реал Мадрид. Това бяха отбори, които бяха най-добрите тимове за своето време в продължение на години. А Байерн Мюнхен все още не е стигнал толкова далеч. Но навярно под ръководството на новия треньор Пеп Гуардиола, който постигна успехи с Барселона, баварците ще успеят да го сторят", завърши своя коментар Пеле.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА