Last news in Fakti

17 Юли, 2022 12:51 1 353 6

УЕФА с куриозна грешка: Остави ЦСКА извън жребия за ЛК (снимки)

  • цска-
  • уефа-
  • лига на конференциите

Това става ясно от публикациите, показваща разбивките на отборите по групи, разделящи поставените и непоставените отбори в официалния сайт на централата

От европейската футболна централа (УЕФА) допуснаха сериозна грешка, като оставиха отборa на ЦСКА извън жребия за третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите. Това става ясно от публикациите, показваща разбивките на отборите по групи, разделящи поставените и непоставените отбори в официалния сайт на централата.

Вместо двойката ЦСКА – Македония Гьорче Петров в публикацията на УЕФА два пъти фигурира сблъсъкът между Левски и ПАОК. Двойката между „сините“ и гръцкия тим е сред поставените в групи 3 и 5. Това постави под въпрос кои всъщност са вероятните съперници на „червените“ при успех над носителя на купата на Северна Македония и кои са тези на „сините“ при елиминиране на гръцкия тим.

УЕФА с куриозна грешка: Остави ЦСКА извън жребия за ЛК (снимки)

Третият български тим Ботев Пловдив и кипърският АПОЕЛ Никозия са сред поставените отбори в група 4.

При непоставените в група 3 са Дънди Юнайтед (Шотландия) и двойките Погон Шчечин (Полша) – Брьондби (Дания), Сейнт Патрикс (Ейре) – Мура (Словения) и Сейнайоки (Финландия) – Лилестрьом (Норвегия). В група 5 са Лугано (Швейцария) и двойките Кайрат Алмати (Казахстан) – Кишварда (Унгария), Арис Лимасол (Кипър) – Нефтчи Баку (Азербайджан), Велес (Босна и Херцеговина) – Хамрун Спартанс (Малта), Расинг Унион (Люксембург) – Чукарички (Сърбия).

УЕФА с куриозна грешка: Остави ЦСКА извън жребия за ЛК (снимки)

Счита се, че мястото на двойката ЦСКА - Македония Гьорче Петров трябва да е сред поставените в група 5, но за момента това не е отразено в сайта на УЕФА. Ако това бъде потвърдено, то наставникът на „червените“ Саша Илич може да срещне бившия си тим Чукарички в третия квалификационен кръг.

Вероятните съперници на Ботев (Пловдив), записани при непоставените в група 4, са двойките Ружомберок (Словакия) – Рига (Латвия), Кизилжар (Казахстан) – Осиек (Хърватия), Викингур (Фарьорски острови) – Дунайска Стреда (Словакия), Гзира Юнайтед (Малта) – Раднички (Сърбия), Гомел (Беларус) – Арис Солун (Гърция).

Жребият за третия квалификацонен кръг ще бъде изтеглен в в централата на УЕФА в Нион в понеделник (18 юли), от 15:00 часа българско време.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Делю Хайдутин

    5 1 Отговор
    А Литекс има ли?
  • 2 Ха ха

    3 1 Отговор
    Херо Мустафа каза: Напред Гьорче Петров продължава.Нали вече България клекна за БЮРМа.
  • 3 Бг реалност

    1 2 Отговор
    "Игра с ръка не се счита за нарушение, когато топката рикошира от тялото, крака или главата на същия този играч, негов съотборник или съперник, който се намира близо до него и след това докосва ръката му."
    Проблемът е че заводските настройки на Бг ВАР се правят в Разград!

    Коментиран от #6

  • 4 Литекс—София

    3 0 Отговор
    отпадна на жребието, пак
  • 5 иво

    1 0 Отговор
    НИКОЙ НЕ ГИ ПРИЗНАВА ЗА ОТБОР ! " КУКЛИЧКАТА " ЦЕЦКА Е САМО ЗА САЙТОВЕТЕ ЗА " ВЪЗРАСТНИ !
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.