Last news in Fakti

22 Юли, 2022 18:03 876 5

Един от асистентите на новия национален селекционер е бил арестуван за уреждане на мачове

  • бфс-
  • дарко божкович

Срещу него е водещо разследване в Хонконг

Един от асистентите на новия национален селекционер е бил арестуван за уреждане на мачове - 1
Снимка: БГНЕС

Новият помощник-треньор на вратарите в националния отбор на България по футбол - Дарко Божкович, е бил арестуван през 2014 г. по подозрения за уреждане на мачове от шампионата в Хонконг, пише dsport.

По онова време той е част от тима на Хепи Вали, от който седмина играчи попадат зад решетките на 5 януари, след като Независимата комисия срещу корупцията е събрала данни, че са съучаствали в „черно тото“. В схемата е имало и лица от треньорския щаб.

По-късно Божкович е освободен без да се стига до съдебно дело срещу него, но съотборниците му - Хинсън Люнг и Саша Мус, прекарват следващите 12 месеца в затвора.

Тази информация придобива известна легитимност с оглед факта, че наскоро от разследващия сайт Bird.bg бе открита връзка между президента на БФС - Борислав Михайлов, и осъдения за „черно тото“ сингапурски бизнесмен Дан Тан. Родните държавни институции обаче не изглежда да проявяват особен интерес към случая и така миналото на Дарко Божкович се оказва, че има още по-ниска стойност.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 От плажа

    12 0 Отговор
    Най-добре да закрият Михайлов ООД.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Яснооо

    6 0 Отговор
    България - Гибелтар 1:2
  • 4 Ама

    2 2 Отговор
    в последния мач бием макетата и оставаме трети. Коефициент да има 😂
  • 5 Коректен

    4 0 Отговор
    Ново дъно май копаем.