Last news in Fakti

21 Юни, 2013 15:29 985 0

Джовинко: Бразилия не е далеч от Испания

  • джовинко-
  • италия-
  • бразилия-
  • испания-
  • купа на конфедерациите
Джовинко: Бразилия не е далеч от Испания - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС
Себастиан Джовинко логично беше изключително щастлив, след като в мача с Япония отбеляза първото си попадение с екипа на Италия. Нещо повече – голът на "Атомната мравка" се оказа победен за четирикратните световни шампиони в драматичната среща, завършила при резултат 4:3. 
 
Благодарение на победата, "адзурите" се класираха за полуфиналите в турнира за Купата на конфедерациите. Все още обаче не е ясно кого ще срещне тимът на Чезаре Прандели, след като излезе от своята група. Ако италианците не успеят да победят Бразилия, те по всяка вероятност ще трябва да се изправят срещу актуалния световен и европейски шампион Испания, който е почти сигурен първенец в групата си.
 
"Възможността да избегнем Испания на полуфиналите ни мотивира допълнително за победа над бразилците. Испанците са най-добри в света, но Бразилия е близо зад тях, особено като се има предвид формата, в която се намира Неймар", каза Джовинко, цитиран от електронното издание "Футбол Италия".
 
"Голът срещу Япония, първият ми с националната фланелка, ме изпълни с прекрасни чувства. Още от началото на кариерата ми се говори, че нямам качествата, за да играя на най-високо ниво, така че мисля, че опровергах това мнение", допълни 26-годишният състезател.
 
"Справям се добре, не отлично. Понякога стреляш веднъж и бележиш, друг път стреляш три пъти и не вкарваш, важното обаче е да не се отказваш. Аз лично ще продължавам да давам всичко от себе си на терена", категоричен беше Джовинко.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА