Last news in Fakti

27 Юли, 2022 18:48 2 806 6

Бодибилдър показа нагледно количеството захар в някои от любимите ни летни напитки

  • фитнес-
  • захар

Ще се шокирате, когато видите колко кубчета се събират в едно безалкохолно

Бялата захар е известна на много места по света като „бялата смърт“, защото затлъстяването и прилежащите му сърдечни заболявания се дължат основно на широкото разпространение на този продукт в хранителните вериги по света. Бодибилдърът Крис Гетин онагледява количеството захар, което се съдържа в някои от любимите ни летни напитки, за да се замислим следващия път преди да посегнем към тях в охладителя край плажа.

Съвсем очаквано газираните напитки в голямата си част изобилстват от бяла захар. В едно кенче от популярна марка безалкохолни може да откриете между 43-51 г от продукта.

Кафените напитки обаче са най-подвеждащи, защото големите компании са намерили начин, за да притъпят натуралния горчив вкус на кафето с безброй подсладени добавки. Голяма чаша фрапучино може да съдържа до 60 г рафинирана захар и то при условие, че не добавяме на своя воля още няколко лъжички.

Има един широкоразпространен мит, че натуралните сокчета са здравословен източник на витамини. Примерът, който дава Гетин, е еквивалентът на една чаша сок, а в нея влизат 33 г захар. Ако добавим и студения чай в уравнението, ще видим, че там има по 53 г.

Бодибилдърът бърза да отговори и на логичния въпрос - какво тогава да пием?! Освен най-логичният отговор - вода, той предлага също така протеинови шейкове, камбуча, чай и кафе, но всички те да останат без добавяне на захар от ваша страна или по усмотрение на бармана, който ще ги приготвя.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    0 3 Отговор
    Този не е ли ,Простифесор??????Ако не е боди-билдър ,тцътцъ,само как звучи,как да научи човек.или от боибилдър или от простифесор или от двете.да ви го на.чу...та дано поумнеете!
  • 3 Да Не

    9 0 Отговор
    Лошото е ,че това вътре изобщо не е захар!
  • 4 Малинка

    7 0 Отговор
    Е, сега хубав мъж с готино телосложение и се угрозил, като се наширил, като великденско яйце

    Коментиран от #5

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Физиотерапевт

    7 0 Отговор
    Хайде сега по снимката да кажем колко броя стероиди има в бодибилдъра по снимка!Аз казвам поне 4 плюс хормон на растежа и още една шепа хапчета(протектори,блокери,амино и тнт)Ее,предпочитам една студена кола с кафе със захар!