Last news in Fakti

5 Август, 2022 19:33 879 0

Клинсман приветства възможността за финален плейоф, който да определи шампиона в Бундеслигата

  • юрген клинсман-
  • първа бундеслига-
  • байерн мюнхен

Легендата на германския футбол харесва това, което правят в САЩ

Клинсман приветства възможността за финален плейоф, който да определи шампиона в Бундеслигата - 1
Снимка: БГНЕС

Германската легенда Юрген Клинсман приветства слуховете, че в Бундеслигата се обсъжда възможността за въвеждане на финален плейоф, който да определи шампиона в елитната дивизия на страната.

Напълно разбирам дебатите по темата, защото на хората им се иска да виждат и друг, освен Байерн Мюнхен, да печели титлата в Бундеслигата. Намирам го за вълнуващо. Плейофите в края на сезона биха били истински трилър“, каза Клинсман, цитиран от Sporstar.

„Баварците“ спечелиха десетата си поредна титла и общо 32-ра в историята си, като така затвърждават тоталната си хегемония в Германия. За сравнение на второ място е Нюрнберг с 9 трофея, като повечето от тях идват в периода преди Втората световна война, а последната датира от 1967/68.

Юрген Клинсман черпи вдъхновение от САЩ, където почти всички водещи спортни надпревари предлагат финални плейофи, които на практика генерират почти половината от зрителския интерес в страната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА