Last news in Fakti

6 Август, 2022 21:35 1 089 0

Дортмунд спечели дербито с Леверкузен, докато полеви играч застана на вратата на „аспирините“

  • борусия дортмунд-
  • байер леверкузен

Срещата бе белязана и от доста контузии

Дортмунд спечели дербито с Леверкузен, докато полеви играч застана на вратата на „аспирините“ - 1
Снимка: БГНЕС

Борусия Дортмунд спечели първото за сезона дерби в Бундеслигата срещу Байер Леверкузен с минималното 1:0, но интригата бе повече от налична в двубоя.

Марко Ройс откри резултата в 10', но голът падна след изстрел на новото попълнение Карим Адейеми. Кълбото се удари във вратаря и гредата, а Едмон Тапсоба опита да го извади от гол линията, но капитанът на домакините го притисна и добута топката в мрежата.

В последствие Роберт Андрих се контузи и напусна терена, а и самият Адейеми го последва с травма. Още на почивката пък Карим Белараби трябваше да бъде заменен.

В голям герой се превърна Грегор Кобел, защото на два пъти спаси вратата си при ситуация един на един с Патрик Шик. Чешкият таран си изгради реномето на един от най-добрите реализатори в Германия, но тук не успя да се справи със стража на Борусия.

Лукас Храдецки също попадна в полезрението на обективите. Той хвана една топка извън наказателното си поле в наглед безобидна ситуация, макар срещу него да тичаше съперник. ВАР се намеси и подсказа на главния съдия, че има нарушение на правилата. Вратарят бе изгонен, а фактът, че Херардо Сеоане бе извършил всичките си 5 смени означаваше, че полеви играч ще трябва да сложи ръкавиците. Това стори Тапсоба, а от свободния удар Ройс не успя да намери рамките на вратата, за да удвои аванса за „жълто-черните“.

Победата все пак остана за Борусия Дортмунд, докато Байер Леверкузен ще трябва да се готви за домакинството срещу Аугсбург идната седмица без своя титулярен страж и капитан.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА