Last news in Fakti

10 Август, 2022 09:34 2 315 19

Лудогорец плати сметката в най-неприятния момент

  • лудогорец-
  • динамо загреб-
  • футбол-
  • шампионска лига-
  • съдийство-
  • съдия-
  • беноа бастиен

Лудогорец не е свикнал да играе при равни условия, защото много от точните отсъждания на Бастиен щяха да бъдат спестени от всеки български арбитър

Лудогорец плати сметката в най-неприятния момент - 1
Снимка: БГНЕС

Лудогорец загуби с 2:4 от Динамо Загреб в един нервен двубой с много решителни и правилни решения на френския съдия Беноа Бастиен. И понеже съдийството ще бъде главната опорна точка на делиорманската пропаганда, ще напиша, че французинът не направи нито една грешка в отсъжданията си и постави при еднакви условия и двата съперника. Но Лудогорец не е свикнал да играе при равни условия, защото много от точните отсъждания на Бастиен щяха да бъдат спестени от всеки български арбитър. И без никакво злорадство – сметката се плаща, за съжаление, в най-неприятния момент.

За шеста поредна година Лудогорец опропастява най-важните си два мача през сезона. Серията тръгна от Апоел Беер Шева, премина през МОЛ Фехервар, Ференцварош, Мидтиланд, Малмьо и сега Динамо Загреб. С датския тим мачът беше само един в Разград и тогава Божидар Краев направи историческото си прозрение за риалити чека. И отново Лудогорец получи попълнен от реалностите в истински футбол риалити чек. Защото едно е да мачкаш по всички възможни начини в България, съвсем друго е да ти свири Бастиен по правилата. И тогава истината заблестява ослепително.

По дефиниция мач с шест попадения получава определението спектакъл. Но на „Максимир“ кой знае какъв спектакъл не се състоя. Динамо вкара бърз гол, след това остана и с човек повече. Към края на полувремето на таблото светеше класиката 3:0. И най-неочаквано гостите се върнаха в мача без да полагат затова никакви усилия. В продължението на първото полувреме националът на Хърватска Шутало асистира на Десподов, а в началото на второто щастливецът от мача в Разград Перич разбра, че монетата има и друга страна, след като неволно топката го удари в ръката. И замириса на ново разградско чудо, подклаждано от напълно неадекватната тактика на Анте Чачич. На почивката пенсионера направи трите възможно най-безумни смени. Извади Ристовски, Мишич и Батурина и целият порядък в играта на Динамо отиде на кино. И неслучайно стадиона се изправи на крака с освирквания, защото футболът, който виждаха на терена бе срамен. И Бодьо/Глимт не е Лудогорец, а Динамо може да се запише до постижението на Рома!

Утре е първи януари за футболния проект на Лудогорец Разград. На 99 процента е сигурно, че ще има нов треньор и циркаджийските изпълнения на Шимунджа със символичните белезници ще са последния спомен от неговия престой у нас. Но нищо няма да се промени в конфигурацията на българския клубен футбол. Статуквото остава непроменено и догодина по същото време ни очаква седмия пореден опит. В Разград имат цяла година пред тях да намерят правилния подход за единствените им два важни мача в целия сезон. А със сигурност спомените от „Анфийлд“, „Бернабеу“, „Емирейтс“ и „Парк дьо Пренс“ вече не топлят Всемогъщият Домоуправител на българския футбол.

Жаклин Михайлов, Тема Спорт


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 8888

    26 1 Отговор
    Перукан и гела не могат да помогнат със съдиите.
  • 2 Реалист

    18 2 Отговор
    Много точно
  • 3 Левски 1914

    14 6 Отговор
    Лудогорец и МЕНТЕТО цска ТИРЕ София 2016 са вредни за нашият футбол.

    Коментиран от #8

  • 4 Защо

    14 9 Отговор
    не напишете и статия за отбора от село Подуене, който се държи на изкуствено дишане от цялата държавна машина?
  • 5 Исперих

    4 9 Отговор
    Стига с това Лудогорец бил проблема на футбола в България . Как да има развитие след като те нямат конкуренция в първенството ? Левски е на правилната посока , но една , две птички пролет не правят . Ако всички отбори заработят по модела Лудогорец ( нямам в предвид налагане на чужденци ) , може и да стане . Да заработят школите , ако въобще има такива и да изкарат продукт .

    Коментиран от #7, #10

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Силно първенство

    5 3 Отговор

    До коментар #5 от "Исперих":

    Тази година първенството е силно. Имаш ЦСКА на Любо Пенев имаш Литекс, Левски, Черно Море, Локо Пл, Ботев вярвам също ще се вдигне.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Люляк

    4 7 Отговор
    Прип@ка Павел Ковачев отнова показа че Прип@ците не са Българи. Ако утре на Литекс им изгонят 3 играча и дадът против тях 2 дузпи как ли ще реагира? Засрамете се прип@ци, бъдете Българи а не мутро-комунисти.
  • 10 кУмУнист

    5 4 Отговор

    До коментар #5 от "Исперих":

    Личи си колко не разбираш от футбол, ще има футбол в България, когато има детско юношески школи за да се вадят кадри, а не да купуваш. Лудогорец е едно от най вредните неща за българският футбол. Те си купуват цялото първенство и съдии,и се гаврят с труда на отборите и треньорите играещи срещу тях, за 10 години евро турнири не са направили нищо кой знае какво, дори са на нивото на постиженията на Левски от преди 15 години, за толкова години не биха дори един отбор на по високо ниво от тях, а да не кажа, че за 12 години в а група, нямат нито един футболист излезнал от тяхната школа. Я ми кажи сега какво му е хубавото и каква стойност носи Лудогорец за българския футбол.
  • 11 Му-ха-ха-ха

    0 0 Отговор
    хахахаахаййаа
  • 12 Славчо

    1 2 Отговор
    Жаки, не ти прави чест, вярно, левскар си, но преди всичко си уважаван журналист - не го забравяй и не плюй. За фал срещу Сотириу мисля беше / не съм сигурен, не съм фен на Лудогорец и не познавам добре техните футболисти, моят отбор се казва ЛОКО София, на легендите - Котето, Начко, Чачето, Шпайдела, Бойчо, пропускам много, но както и да е / та този фал бе очеваден, от футболист последен в защита. Какво трябваше да последва? Втория жълт картон за Янков - ще се съгласи, че изключително малко съдии биха го показали. Лудогорец и в двата мача бе тънко и много фино ощетен.

    Коментиран от #13, #18

  • 13 Я стига

    0 1 Отговор

    До коментар #12 от "Славчо":

    Тънко? Три червени картона и две дузпи в един мач тънко? Няма как да се играе така футбол. Дори и Лудогорец да беше спечелил с два гола разлика в първият мач един такъв мач би ги съсипало.
  • 14 Българин

    0 1 Отговор
    Много добре написано! Това е просто един мутро-комунистически проект, който дори идея нямам защо се бута по такъв брутален начин от съдийте в България, при положение, че така или иначе имат най-големият бюджет и могат да си позволят доста скъпи играчи. Когато обаче тия играчи цял сезон им правиш подаръци и им позволяваш да правят каквото си искат на терена, нормално е да загубят представа какви са истинските правила. Така или иначе на никого не му пука за тоя кух "проект".

    Коментиран от #15, #16

  • 15 Хахахаха

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "Българин":

    Мутро-комунистите са Литекс-ЦСКА а Лудогорец си е един бизнес проект с добър резултат.
  • 16 Сериозно ли

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "Българин":

    Сериозно ли? На мача Лудогорец-Динамо Загреб имаше повече публика отколкото на Литекс-Сейнт Патрикс. А говорим за град с 50 000 души и със средна заплата под 1000 лв.

    Коментиран от #19

  • 17 ЧИЧО СТАМАТ ШУМОВ

    0 0 Отговор
    ЗА 33 ГОДИНИ ДЕМОКРАЦИЯ И СЛЕД ПОКОЛЕНИЕТО ОТ 1994Г,БЪЛГАРИЯ Е ИЗКАРАЛА ЕДИН ФУТБОЛИСТ НА СВЕТОВНО НИВО(БЕРБАТОВ ) И ДВАМА НА СРЕДНО ЕВРОПЕЙСКО НИВО (ПЕТРОВЦИТЕ).ТЕЗИ ТРИМАТА ФУТБОЛИСТИ МОГАТ ДА СЕ ПРИЧИСЛЯТ КЪМ КАДРИТЕ ОТ ТАТОВО ВРЕМЕ ПОНЕЖЕ ТОГАВА СА ЗАПОЧНАЛИ КАТО ДЕЦА ДА ТРЕНИРАТ,В ТОГАВАШНИТЕ ДЕТСКО ЮНОШЕСКИ ШКОЛИ.ДОКАТО НЕ СЕ ЗАПОЧНЕ СЕРИОЗНА РАБОТА С ДЕЦАТА И ЮНОШИТЕ НЯМА ДА ИМАМЕ ФУТБОЛ В СТРАНАТА. ТРЯБВА ДА СЕ ОГРАНИЧИ И УЧАСТИЕТО НА ЧУЖДЕНЦИ ( НЕ СЪМ ШОВИНИСТ)НО ДА ПАЗАРУВАШ НА ,,КИЛОГРАМ,,ЧУЖДИ ФУТБОЛИСТИ ,ТОВА МЕ НАВЕЖДА НА МИСЪЛТА,ЧЕ НАШИТЕ ФУТБОЛНИ КЛУБОВЕ СА ПЕРАЧНИЦИ НА ПАРИ..ЕДИН СРЕДНО-ЕВРОПЕЙСКИ ФУТБОЛИСТ СТРУВА ОКОЛО 3-4 МИЛИОНА ЕВРО С ТРАНСФЕРА И ЗАПЛАТАТА.80% ОТ НАШИТЕ КЛУБОВЕ СЕ ПОБИРАТ В ТАКЪВ ГОДИШЕН БЮДЖЕТ.
  • 18 Извинявай

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Славчо":

    Но видях фала на Янков. Е наистина е много грубо и неспортменско. Бих дигнал всъщност директен червен картон на абсолютно всеки, без да ме интересува от кой отбор. За всичко друго може би имаш право. Но за това абсолютно не съм съгласен с теб. Ти имаш ли представа, щом този футболист се държи така на терена, колко ли нахален е тогава в живота. Не, това изобщо не трябва да се толерира.
  • 19 Българин

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "Сериозно ли":

    Ти да не мислиш, че тая публика в Разград е отишла заради Лудогорец? Отишли са, за да гледат мач от Шампионска лига. А, видя ли колко "публика" имаше Лудогорец в Загреб?! Един автобус хора, най-вероятно платен от Гела! Хубаво споменаваш Литекс (изобщо не съм фен на Тирето), но нали помниш, че те даже и фен клубове по градовете бяха направили уж. И какво стана - един ден просто ги ребрандираха и преместиха в София. Никой не каза ни гък, ни вък.