Last news in Fakti

27 Юни, 2013 14:32 871 1

Добри новини от БФС – ще строим модерна спортна база за 15 милиона

  • бфс-
  • борислав михайлов-
  • спортна база-
  • строеж
Добри новини от БФС – ще строим модерна спортна база за 15 милиона - 1
Снимка: БГНЕС

Модерна спортна база за националните ни отбори по футбол ще бъде построена в столичния квартал „Бояна“ през следващата година, каза на брифинг президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов.

Героят от САЩ' 94 каза, че първата копка ще бъде направена в следващите седмици, като се очаква строежът да бъде завършен за 12-14 месеца. Инвестицията възлиза на 15 милиона лева, а всички пари ще бъдат осигурени от програмите „Хеттрик“ на УЕФА.

В „Бояна“ ще бъдат изградени три футболни игрища с осветление, два тенис корта и многофункционална зала, която ще може да бъде използвана за футзал, хандбал, баскетбол и волейбол.

Борислав Михайлов каза още, че ще има и общежитие, където играчите ще могат да се хранят и възстановяват. Той допълни, че земята е държавна и такава ще си остане. Президентът на БФС заяви, че когато теренът е свободен, ще има свободен обществен достъп, за да могат подрастващите да играят напълно безплатно на него.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Симеон Тасев

    0 0 Отговор
    А СТИГА БЕ ВЕРНО ЛИ БЕ ЛОБИ