Last news in Fakti

27 Юни, 2013 15:06 813 0

Михайлов: Отказът на ЦСКА е удар по реномето ни

  • цска-
  • лиценз-
  • борислав михайлов-
  • реноме-
  • уефа
Михайлов: Отказът на ЦСКА е удар по реномето ни - 1
Снимка: БГНЕС

След като обяви започването на строеж на модерна база за националите ни, президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов засегна и темата за отказа на ЦСКА да играе в Лига Европа през следващия сезон. Той бе категоричен, че отказът на „армейците“ е удар по реномето на българския футбол.

„Първо искам да ви благодаря за поздравленията, че успяхме да запазим мястото на България в евротурнирите. В последния момент бяхме неприятно изненадани. В деня на жребия в 11:00 часа получихме писмо от ЦСКА, че по финансови причини не могат да играят в Лига Европа, но биха искали да играят в родните първенства. След това аз написах писмо до УЕФА „червените“ да бъдат заменени от следващия в класирането Ботев (Пловдив). Всичко това се случва в рамките на 2-3 часа. От централата ми казаха, че единственият начин това да се случи е да бъде „оттеглен“ лиценза на ЦСКА и по този начин да бъде вкаран този на пловдивчани“, каза Борислав Михайлов.

„Според мен действията на ЦСКА са абсолютен удар по реномето на българския футбол. Хубавото е, че успяхме да спасим квотата. Вие сами виждате от колко години се занимаваме с проблеми около този клуб, УЕФА също го знае много добре. В нашата наредба не е предвидена санкция при отказ от участие в Лига Европа. Към момента обаче ЦСКА има заявено участие за родната „А“ група“, допълни Михайлов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА