Last news in Fakti

13 Август, 2022 20:44 1 211 8

ЦСКА 1948 се изкачи на върха в efbet Лига с гол от дузпа срещу Арда

  • цска 1948-
  • арда-
  • футбол-
  • ивайло чочев

"Червените“ триумфираха с 1:0 над тима от източнородопския град след попадение на Ивайло Чочев

ЦСКА 1948 се изкачи на върха в efbet Лига с гол от дузпа срещу Арда - 1
Снимка: БГНЕС

Отборът на ЦСКА 1948 победи Арда при визитата си в Кърджали и се качи на върха в българското първенство с 14 точки. „Червените“ триумфираха с 1:0 над тима от източнородопския град след попадение на Ивайло Чочев от дузпа през първата част. 11-метровият наказателен удар бе отсъден за нарушение на Алекс Петков срещу Георги Русев.

Най-добрият шанс за изравняване от „сините“ бе пропуснат от Ласана Ндиайе в средата на второто полувреме. Срещата ще се запомни и с дебюта на Парвиз Умарбаев. Бившият халф на Локомотив Пловдив записа около половин час игра, влизайки на мястото на Ангел Бастунов.

Първите минути в Кърджали бяха изключително мудни. Едва след изминаването на първите 10 минути Ковачев опита първия изстрел в мача, но топката излезе далеч в аут.

В средата на иначе тихото полувреме и от двата отбора Русев се откъсна и бе съборен в наказателното от Алекс Петков, а главният съдия Георги Гинчев отсъди дузпа. Зад топката застана Ивайло Чочев, който нямаше проблем да реализира.

Малко след попадението Христо Иванов опита късмета си отдалеч, но не бе достатъчно точен. Към края на полувремето Ковачев проби от крилото до наказателното и насочи към Тилев, но ударът по земя на левичаря мина покрай вратата на Наумов.

Ндиайе можеше да изравни в средата на втората част, но ударът му с глава отблизо бе отразен от Наумов, който показа супер рефлекс. При добавката таранът не уцели вратата от около метър.

Влезлият като резерва Тонислав Йорданов също можеше да изравни около 10 минути преди края, но ударът му със странична ножица не намери очертанията на противниковата врата.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 123

    9 7 Отговор
    Пак ли дузпичка!? :) :) :) :) Смешното ГМО с треньор едномъдия май не може без съдиите :)
  • 2 Специалиста

    13 4 Отговор
    Пак да ви го рекна! Никой в тя държава не разбира футбола повече от Супата! Обаче, методите му са европейски и подходите му хамалски спрямо футболистите! Момчетата не обичат да са топ ниво, искат барове, дискотеки игри и танци! Малко време като мине, и ще започнат да го бойкотират защото режима не им понася! И Супата отново неразбран ще остане без работа! Но това е цената на орисията да си "СПЕЦИАЛЕН" А той наистина е такъв във нашия футбол! И както го е казал самия той" Който не ме разбира знае какво да прави с горещата супа"!

    Коментиран от #5

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Жик Так

    5 3 Отговор
    Съдийското отборче на Супата е първи, и кво?
  • 5 Анималс

    5 11 Отговор

    До коментар #2 от "Специалиста":

    Любо е в тълковните речници срещу думата ПРЕДАТЕЛ. Предпочете да става шампион с числото вместо да наложи своя стил и философия в родния ЦСКА. Да се задави със златния медал дано

    Коментиран от #7, #8

  • 6 Гайтан Руменов

    4 1 Отговор
    Спах с Алтен и сложих рога на Доган затова Арда е зле
  • 7 Недей така бе Марко!

    9 0 Отговор

    До коментар #5 от "Анималс":

    След номера дето му скрои Гришо със Стойчо, няма начин повече да стъпи на Армията! Гришо така и не разбра че не можеш да въртиш номера на горд българин който имаше смелостта да каже на цял един народ че супата е гореща! Не можеш да наричаш ПРЕДАТЕЛ някой който ти дойде на Армията и ти подписа договора без да гледа кво му даваш, и после да му извършиш ПРЕДАТЕЛСТВО! Супата не е Ицо, той няма да дойде с букет цветя и да каже тук съм! Супата за да се върне ще иска два вагона пари, иначе ще предпочете гладен да остане! Не се преглъща лесно това с "номера на Стойчо"!
  • 8 Левски 1914

    2 2 Отговор

    До коментар #5 от "Анималс":

    Предатели СТЕ ВИЕ дето не си защитихте отбора и на Литекс обединен с Етрополе започнахте да викате името на ФАЛИРАЛИЯ отбор. По целия свят мъжете си сменят колите, жените, бирата и други неща но отбора НЕ. Вие сте първите в света дето си сменихте отбора отбора и започнахте да викате за тези дето ви млатиха като тъпан на сватба 8 - 0.