Last news in Fakti

13 Август, 2022 17:05 772 0

Астън Вила с първа победа, надделя с 2:1 над Евертън

  • стивън джерард-
  • франк лампард-
  • астън вила-
  • футбол-
  • евертън-
  • висша лига

Така първият треньорски сблъсък между добрите познайници Стивън Джерард и Франк Лампард завърши с победа на бившия капитан на Ливърпул

Астън Вила с първа победа, надделя с 2:1 над Евертън - 1
Снимка: БГНЕС

Астън Вила постигна първа победа за новия сезон в Премиър лийг, след като надделя с 2:1 над Евертън на „Вила Парк“. Дани Ингс (31') и Емилиано Буендия (85') дадоха комфортен и заслужен аванс на бирмингамци, но в последните минути двубоят стана изключително интересен. Евертън намали след автогол на Люка Дин в 87-ата минута, а след това „карамелите“ пропуснаха още няколко ситуации. Така тимът на Франк Лампард допусна втора поредна загуба, след като в първия кръг отстъпи у дома на Челси.

Конър Коуди, който бе привлечен под наем от Уулвърхамптън по-рано през тази седмица, започна за първи път за Евертън в защитна тройка с Тарковски и Холгейт. Алан пропусна двубоя заради лека контузия. Другото ново попълнение – Амаду Онана, обаче остана на пейката за началото. Антъни Гордън започна на върха на атаката, подпомаган по крилата от Макнийл и Грей.

Стивън Джерард бе направил две промени в сравнение с тези, които започнаха срещу Борнемут. Тайрън Мингс и Оли Уоткинс стартираха като титуляри.

Астън Вила започна по-добре и контролираше повече топката. В 24-тата минута обаче тя се оказа във вратата на Мартинес, след като Гордън бе точен отблизо. Попадението обаче бе отменено заради засада след намесата на ВАР.

В 31-вата минута Макгин намери с дълго подаване Уоткинс, който много добре проби, след което намери Ингс. Нападателят се обърна умело, за да се освободи, и стреля силно покрай Пикфорд за 0:1.

В 74-тата минута Вила почти удвои аванса си, след като удар на Ингс рикошира и топката се насочи към ъгъла, но в последния момент Миколенко изчисти от голлинията. В 80-ата Онана се появи в игра за своя дебют. В едно от първите си отигравания той направи огромна грешка, след като подари топката на съперника в центъра. Буендия напредна, след което намери Уоткинс, който можеше да стреля, но след това върна на Буендеия, който удвои. Само две минути след това – в 87-ата, Евертън обаче намали. Отново в центъра на събитията бе Онана, който проби мощно отляво, след което центрира успоредно на голлинията. Топката рикошира в Люка Дин, който си отбеляза автогол. До края Евертън имаше добри възможности да изравни, но Рондон, Гордън и Онана пропуснаха.

Така първият треньорски сблъсък между добрите познайници Стивън Джерард и Франк Лампард завърши с победа на бившия капитан на Ливърпул.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА