Last news in Fakti

29 Юни, 2013 13:30 3 477 0

Фенове на ЦСКА разбиха сградата на БФС

  • цска-
  • протест-
  • фенове-
  • бфс
Фенове на ЦСКА разбиха сградата на БФС - 1
Снимки: БГНЕС

Над 1000 привърженици на българския гранд ЦСКА се събраха днес в "Борисовата градина", за да дадат началото на протеста срещу своеволията в управлението на "червените". Феновете тръгнаха в посока БФС - ул. Иван Асен II, за да потърсят сметка от ръководните органи на българския футбол. 

Според първоначалните информации при пристигането на тълпата пред сградата на БФС, към централата са полетели павета и димки. Главният вход е буквално унищожен и разбит. Секунди след вандалското действие, феновете на "червените" се разбягаха в различни посоки. Откъртени бяха почти всички от буквите над централния вход. По стените пък бе изписано "Мафия". След това мощната агитка потегли към "Орлов мост", където блокира движението.

Пресеташето на БФС Павел Колев заяви:" Ясно е, че става дума за чиста проба вандалщина. По моя информация няма сериозно пострадали хора от охраната."

Феновете на ЦСКА, които са пред стадион "Българска армия", обявиха, че се разграничават от действията пред сградата на БФС и обвиниха фракцията "Офанзива" за този вандалски акт. Те заявиха още, че ще подкрепят отбора, независимо дали той ще бъде изваден от "А" Група и ще започне новия сезон в регионалните дивизии.

Привържениците на "червените" са изключително недоволни от ситуацията в любимия им клуб. Както е известно, "Титаните" все още не се махат, а почти всички основни футболисти разтрогнаха договорите си и се разбягаха в други отбори. Бъдещето на "армейците" е неясно.

Сред протестиращите са легендите на ЦСКА Стойчо Младенов, Пламен Марков и други бивши футболисти на клуба от миналите години.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА