Last news in Fakti

20 Август, 2022 15:48 1 956 1

Лорен Симпсън разбива някои от митовете за фитнеса (ВИДЕО)

  • лорен симпсън-
  • фитнес

Инструкторката сама е установила някои от погрешните схващания в спортните среди

Фитнес културата изобилства от множество митове, които целят да заблудят масите, като им поставят нереалистични цели или просто ги подвеждат за начина, по който се постигат резултати. Лорен Симпсън обаче отново идва на помощ, за да развенчае част от циркулиращите неверни информации в пространството.

  1. Степмашината изгражда дупето - Това не е вярно. Уредът представлява отлично кардио, в което вземат участие почти всички мускули в краката, но основният акцент пада върху бедрата и прасците.
  2. Леки тежести и много повторения изчистват мускулатурата - Още едно грешно схващане, в което вярват прекалено много хора. Комбинацията от силови упражнения и кардио е най-ефективният начин, за да свалим излишните мазнини и да извадим мускулите си на показ. Ползата от дадено упражнение намалява, ако се налага да използваме тежести, с които сме в състояние да правим двойно и тройно повече повторения.
  3. Кардио на гладно гори повече мазнини - Това е една от най-големите грешки, които голяма част от спортуващите допускат. Храната е от основно значение за живота ни. Спортът на гладно носи повече вреди, отколкото ползи, защото организмът ни е създаден така, че да търси източници на енергия по приоритетен ред. Тренировката на гладно отнема много от силата ни, защото така падат драстично функционалните ни показатели. Да не говорим, че си създаваме условия за отваряне на язви.
  4. Коляното не бива да отива отвъд стъпалото - Коленната ни става неслучайно има възможност да се движи на 135°. Какъв е смисълът да я ограничаваме само до 90°? Различните упражнения изискват различна дължина на движението. От това често зависи кои мускули точно натоварваме. При едно и също движение в различен етап от разтега използваме мускулите на предната и задната част на бедрото. А, за да се случва това, коляното не само може, но и трябва да минава отвъд стъпалото, ако ги съпоставяме успоредно.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нацепена Батка

    0 0 Отговор
    И най-вече козметичните и пластични операции! Това ключа за успешния фитнес инфлуенсър!