Last news in Fakti

7 Октомври, 2022 16:03 1 722 0

Дионтей Уайлдър призна, че ще се яви за мача си срещу Робърт Хелениус с променено тегло

  • дионтей уайлдър-
  • бокс-
  • робърт хелениус

Американецът бе най-тежък в кариерата си при последната загуба от Тайсън Фюри

Дионтей Уайлдър призна, че ще се яви за мача си срещу Робърт Хелениус с променено тегло - 1
Снимка: БГНЕС

Дионтей Уайлдър направи любопитно признание пред Boxing Scene, че е откри идеалната си физическа форма за битките в тежка категория в бокса. Той не предложи конкретика, но след кратко преразглеждане на събитията става ясно, че е решил да заложи на тегло около 100 кг.

Чувствах се малко тромав. Вижте, никога не съм бил толкова тежък в живота си. Това беше експеримент и направих това, което трябваше, за да кача тези килограми. Но това вече е в историята. Единственият начин човек да помъдрее е, когато започне да прилага натрупаното познание в живота си. Аз натрупах доста мъдрост вече и сега знам какво е нужно да направя“, каза „Бронзовия бомбандировач“ по повод килограмите си за последния мач срещу Тайсън Фюри и очакваното тегло за битката с Хелениус.

На 9 октомври 2021 г. Уайлдър тежеше 108 кг. Никога преди не е бил толкова тежък на ринга, като очевидно идеята му е била да отговори на огромната маса на британеца срещу себе си. В първата им среща на 12 януари 2018 г. американецът пък бе едва 96 кг., а тогава мнозина сигурно си спомнят, че видяхме тежък нокдаун за Фюри, който се превърна в едно от най-невероятните завръщания изобщо в спорта.

Дионтей Уайлдър изгледа е осъзнал, че най-доброто тегло за уменията му е около 100 кг. Това би запазило опустошителната сила в дясното му кроше и в същото време би му дало нужната издръжливост, за да е готов за 12-руднови мачове, каквито досега е имал само два пъти в 45-те си битки между въжетата.

Финландският му опонент пък по традиция поддържа маса от около 110 кг. с оглед гигантските му размери. При всички положения ни предстои един страхотен сблъсък в Бруклин на 15 октомври.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА