Last news in Fakti

8 Октомври, 2022 21:01 1 991 0

Милан ритна стола на Алегри след показно по футбол срещу неговия Ювентус

  • милан-
  • ювентус

Старши-треньорът на „старата госпожа“ едва ли още дълго ще е наставник на тима

Милан ритна стола на Алегри след показно по футбол срещу неговия Ювентус - 1
Снимка: БГНЕС

Милан надигра Ювентус по всички показатели и само може да съжалява, че победи в дербито едва с 2:0. За Масимилиано Алегри обаче това може да се окаже наистина един от последните мачове начело на „старата госпожа“.

Фикайо Томори откри резултата в първите секунди на добавеното време през първата част, озовавайки се изненадващо на 5-6 метра от гол линията, когато Оливие Жиру се опита да стреля. Англичанинът спря топката с бедро, завъртя се около оста си и стрелят над плонжа на Войжчек Шченсни с левия си крак.

Преди това „росонерите“ удариха на два пъти гредите и изглеждаше сякаш късметът може да се притече тази вечер на помощ на съперника.

Уви, през второто полувреме Брахим Диас вкара един от най-красивите голове в кариерата си, слаломирайки между 4-5 противника, за да вкара за 2:0 в 54'.

„Юве“ изпадна в много необичайна ситуация, откакто Алегри се завърна в клуба, защото трябваше да владее повече топката и да се пази от контраатаките на шампионите, а това логично създаде впечатлението, че най-титулуваният клуб в Серия А е безидеен в центъра на терена.

Трите точки за Милан в крайна сметка означават, че отборът се изравнява с Наполи и Аталанта на върха в класирането, докато Ювентус вече е на 7 точки от лидерите и ще е огромна изненада, ако треньорът опази поста си до паузата за Световното първенство.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА