Last news in Fakti

22 Октомври, 2022 21:17 1 408 2

Франк Рибери се сбогува с футбола с победа

  • франк-
  • рибери-
  • салернитана-
  • футбол

Салернитана надигра Специя с 1:0, феновете го разплакаха

Салернитана зарадва Франк Рибери в деня, в който той се сбогува с футбола. Тимът спечели второ поредно домакинство, след като победи Специя с 1:0. Единственото попадение в мача бе дело на Паскуале Мацоки, който се разписа в началото на второто полувреме. Българският национал Петко Христов днес остана резерва, след като игра цял мач в сряда срещу Бреша за Купата на Италия, предава sportal.bg.

Следобедът обаче принадлежеше на Франк Рибери. Френската легенда вчера обяви, че се оттегля от футбола и става част от треньорския щаб на клуба. 39-годишният играч за последен път излезе с фланелката на Салернитана, но за да се сбогува с феновете. Той получи огромна любов и благодарност от трибуните и отиде към скамейката със сълзи на очи, след като се разходи по терена.

Самата среща в Салерно започна с агресивна игра на Специя. В средата на второто полувреме след сблъсък между Радованович и Гяси играчите на двата отбора стигнаха до сблъсъци. Малко по-късно гостите стигнаха до първата си добра ситуация, с която вратарят Сепе се справи. Домакините малко подобриха играта си във втората част на първото полувреме, но това доведе само до два неточни удара.

Веднага след почивката Салернитана поведе. След изчистване топката попадна в Мацоки на границата на наказателното поле, а той я завъртя красиво към горния ляв ъгъл на Драговски и откри резултата. След това голмайсторът отиде да прегърне Рибери на тъчлинията. Гостите можеха да изравнят, когато Нзола бе изведен зад защититата, но той прати топката на сантиметри от гредата.

Специя бе близо да си отбележи автогол 15 минути преди края, когато Гьомбер в опита си да изчисти удари гредата. Съдията даде 10-минутно продължение, тъй като имаше сериозно прекъсване след гола поради технически проблеми на съдиите. В добавеното време двата отбора пропуснаха великолепни възможности за гол.

Първо Нзола стреля над вратата от прекрасна позиция в наказателното поле, а след това Драговски направи страхотно спасяване след удар на резервата Пьонтек, който беше изведен сам срещу него. След това вратарят направи двойно спасяване след удар с глава на Пьонтек и при добавката на Данилиуч.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.