Last news in Fakti

25 Октомври, 2022 20:47 955 2

Берое също поиска оставката на Виктор Кашай

  • берое-
  • виктор кашай

Все повече клубове у нас негодуват от съдийството

Берое също поиска оставката на Виктор Кашай - 1
Снимка: БГНЕС

Шефът на съдиите у нас - Виктор Кашай, стана обект на остри нападки от страна на редица елитни клубове у нас, като след Ботев Пловдив и ЦСКА вече и Берое заяви официалната си позиция срещу един от най-важните хора в БФС.

Ето и какво написаха от лагера на „заралии“ на официалната си страница:

ПФК „Берое“ алармира обществеността за действията на г-н Кашай и съдийските наблюдатели преди не толкова дълго време, както и споделихме нашите виждания относно тяхната дейност. Тогава зададохме конкретни въпроси, на които не бе отговорено на пресконференцията, която г-н Кашай даде за представителите на медиите. Напротив, ние останахме крайно разочаровани от неговото надменно поведение спрямо българските клубове и българските журналисти. Възмутени сме и възнамеряваме да го кажем и на бъдещата евентуална среща с него, която той обеща, че ще се състои след приключване на полусезона.

Ние искаме и да му зададем въпроси по някои ситуации в срещите на „Берое“, а не само от избрани от него такива, защото явно, че когато няма ниска оценка от съдийския наблюдател той не се интересува и не преглежда тези мачове и спорните съдийски отсъждания в тях. Предполагаме, че и съдията от снощния мач с „Хебър“ няма ниска оценка. Неотсъдена дузпа в една среща си е в реда на нещата…

Знаем, че ни покани да наблюдаваме работата му, но ние нямаме възможност да отделим една седмица за екскурзия в Унгария, защото не можем да си позволим този разход. Ежедневно се занимаваме и търсим възможности, с които и да заплащаме съдийските такси. Досега не сме виждали г-н Кашай, нито неговия помощник г-н Ринг на нито един мач на нашия стадион. Може би запознаване с обстановката по родните футболни терени ще им бъде полезна.

Не клубовете сме назначили г-н Кашай, или поне ние така си мислим, и няма как ние да го освободим с декларация. Той е назначен от БФС, нека те да преценят дали да бъде освободен. Въпросът за нас не е дали да бъде г-н Кашай или не, а кой ще бъде на неговото място, защото виждаме, че ефект от поредица „промени“ няма. Ние не сме за смяна на конкретен човек, а за сериозна реформа в българското съдийство. Даваме и конкретен пример – в мачовете от детско-юношеския и аматьорски футбол реферите се оценят от делегатите на съответния мач, а не от съдийски наблюдатели.

Както и в предишната ни позиция подчертаваме, че ощетени има сред всички отбори и класирането ни в момента е отражение на нашите възможности.

Ние ясно сме изразили своята позиция нееднократно и призоваваме за действия, а не за футбол с декларации и обяснения по пресконференции!


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 3.14К

    5 0 Отговор
    Само доносниците, Делиормана, Столипиново и числото си трайкат.
  • 2 Читател

    3 0 Отговор
    Много брак. Червен картон на този,който високомерно забърка кашата. Но всички виждат,че заводският отбор от Делиормана и този , без стадион, от София не са съгласни.