Last news in Fakti

27 Октомври, 2022 00:48 1 127 1

Могъщият Атлетико напусна Шампионската лига след самоубийствено равенство с Байер

  • атлетико мадрид-
  • байер леверкузен-
  • шампионска лига

Испанците трябваше да са големият фаворит в Група B

Могъщият Атлетико напусна Шампионската лига след самоубийствено равенство с Байер - 1
Снимка: БГНЕС

Атлетико Мадрид завърши 2:2 срещу Байер Леверкузен в предпоследния кръг от груповата фаза на Шампионската лига и така официално двата тима загубиха шансове за класиране във фазата на елиминациите и сега им остава да водят задочен спор за третото място, даващо право на участие в Лига Европа през пролетта.

„Дюшекчиите“ изоставаха на два пъти в резултата след головете на Муса Диаби и Калъм Хъдсън-Одой, като Яник Ферейра Караско и Родриго Де Пол трябваше да спасяват тима си от още по-срамен резултат.

Голямата драма обаче остана за извън добавеното време, когато домакините получиха дузпа и ударът на Караско бе спасен, след което негов съотборник удари греда, а накрая играч в черно изби от голлинията.

За отбора на Диего Симеоне отпадането от най-престижния европейски клубен турнир е равносилно на катастрофа, защото клубът плаща едни от най-високите заплати и разчита много на приходите, които трябваше да гарантира класирането напред.

„Аспирините“ пък от своя страна са в ситуация, в която всяка точка е безценна, тъй като Чаби Алонсо тепърва ще трябва да прекрои състава по свое усмотрение, за да го върне на правилния път и на домашната сцена.

Брюж и Порто могат да ликуват след този резултат на „Метрополитано“, защото им остава само да си поделят първите две места в групата.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.