Last news in Fakti

28 Октомври, 2022 17:14 1 460 6

Григор Димитров отново демонстрира класа във Виена

  • григор димитров-
  • маркос гирон

Българинът се класира за полуфиналите

Григор Димитров отново демонстрира класа във Виена - 1
Снимка: БГНЕС

Григор Димитров продължава със страхотното си представяне във Виена, като сега се справи с Маркос Гирон във фазата на 1/4-финалите с 2:1 сета.

Българинът прелетя скоростно през първия сет и след по-малко от 30 минути триумфира с 6:3, благодарение най-вече на 6-те си аса.

През втората част силите бяха доста изравнени и американецът демонстрира качествата си на свой ред, за да изравни резултата след 4:6 с пробив в самия край.

В третия сет двата си размениха рано по един загубен сервис гейм, като Григор дори се измъкна от ситуация 0:40 при свое подаване, за да може на свой ред да изненада Гирон и да приключи мача на 0 при 6:4.

Григор Димитров е първият полуфиналист в турнира, а следващият му опонент ще бъде победителят от двойката Данийл Медведев - Яник Синер, като двамата понастоящем са съответно на 4 и 12 място в световната ранглиста. Руснакът дори е №1 в основната схема.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хан аспарух

    7 11 Отговор
    Следващия му е отупал кюнците

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 рамбо

    5 1 Отговор
    Абе днес успя почти да изтърве мача и беше далеч от играта си срещу Рубльов, ама карай да върви...
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 безпартиен

    12 4 Отговор
    Браво на момчето-единственият разпознаваем българин в световния тенис от много години!Дори и да не е номер едно и да не спечели титла от Голям шлем,си е наш и е гордост,че винаги е със знамето и името на България!Успехи и да е здрав!