Last news in Fakti

3 Ноември, 2022 16:01 975 0

Мартин Стоев: 2023 г. може да е пагубна за всеки един треньор в националния отбор

  • мартин стоев-
  • българия-
  • пламен константинов

Той обясни и защо не е приел работата от БФВ

Мартин Стоев: 2023 г. може да е пагубна за всеки един треньор в националния отбор - 1
Снимка: БГНЕС

2023 г. може да е окаже една от най-тежките в историята на родния волейбол, тъй като националният отбор е изправен пред цели 3 ключови турнира, въпреки преходния период, в който се намира. Подобно мнение изрази един от кандидатите за селекционерския пост в изминалите седмици - Мартин Стоев.

Аз разсъждавам така – като трябва да се прави нещо сериозно и се гони цел като класиране на Олимпийски игри, това означава, че договорът трябва да е поне за един олимпийски цикъл, нали така? Това е нормалното. Тук стават малко по-рано нещата – явява се един олимпийски цикъл плюс една година и затова поисках такъв договор. За една година не бих се съгласил да водя какъвто и да е отбор, не само национален. За един сезон един треньор може да не покаже това, на което е способен. Може да се случат много неща. Следващата година ще е много тежка за българския национален отбор. Моята цел беше да имаме отбор, който да се бори се класиране на Игрите в Лос Анджелис. 2023 може да бъде пагубна за всеки един треньор, колкото и да е добър той“, каза Стоев пред Sportal.

През идната календарна година на „лъвовете“ им предстои участие в Лигата на нациите, Европейското първенство и квалификациите за Олимпийските игри.

Междувременно надпреварата за старши-треньорския пост бе спечелена от Пламен Константинов, който се завръща за втори престой в тима.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА