Last news in Fakti

4 Ноември, 2022 07:46 2 537 1

Върджил ван Дайк изненада с избора си за най-труден нападател, срещу когото е играл

  • върджил ван дайк-
  • оливие жиру-
  • гари невил

Нидерландецът се наслаждаваше на относителен комфорт в последните няколко години

Върджил ван Дайк изненада с избора си за най-труден нападател, срещу когото е играл - 1
Снимка: БГНЕС

Върджил ван Дайк се превърна в един от най-добрите защитници в последните няколко години, въпреки спада във формата му напоследък. Междувременно той е имал възможност да играе срещу нападатели от ранга на Серхио Агуеро, Карим Бензема и Ерлинг Холанд, но най-трудният опонент, според собствените му думи, е Оливие Жиру.

Жиру е нападателят, срещу когото ми е било най-трудно“, сподели нидерландецът в подкаста на Гари Невил The Overlap.

Френският таран отдавна е известен с невероятната си игра с глава и докосванията с гръб към вратата, което го превръща в човек, който рядко контактува с топката, но обичайно тези ситуации се превръщат в опасни положения за гол.

Ван Дайк и Жиру са имали възможност да мерят сили, както на клубно, така и на национално ниво, но нападателят е успявал да се разпише и на двете нива срещу звездата на Ливърпул и Нидерландия.

Понастоящем Оливие Жиру е част от състава на Милан и въпреки, че е на 36 години от началото на сезона има 8 гола и 4 асистенции, което отново го превръща в опция за френския национален отбор за Мондиала в Катар след няколко седмици. Току виж двамата с Върджил ван Дайк се срещнат отново там.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Говори

    0 1 Отговор
    Така , защото не е срещал Гонзо ,когато беше истински таран в Рен.