Last news in Fakti

5 Ноември, 2022 15:19 703 0

Елвис Ману вдъхнови Ботев (Пд) за разгром над Ботев (Вр)

  • ботев пловдив-
  • ботев враца-
  • мач-
  • футбол-
  • жълти картони

В края на мача резервата на "канарчетата" Николай Минков си изкараа два жълти картона в рамките на няколко секунди

Елвис Ману вдъхнови Ботев (Пд) за разгром над Ботев (Вр) - 1
Снимка: БГНЕС/Архив

Ботев (Пд) разгроми Ботев (Вр) с 6:0 като домакин в мач от 17-ия кръг на футболната Първа лига. „Канарчетата“ стигнаха до успеха след хеттрик на Елвис Ману, по едно попадение вкараха Виктор Генев, Антоан Бароан и автогол на Луиз Фелипе. С успеха играчите на Желко Копич остават на 10-та позиция в класирането с актив от 19 точки, но вече с 5 повече от Ботев (Враца), който дели 11-то място в подреждането със Септември (София), като и двата тима имат по 14 точки.

Срещата започна отлично за домакините от Ботев (Пд), които поведоха в резултата още в 13-ата минута. След късо изпълнение на корнер Рой Херман центрира в наказателното поле на гостите, където Виктор Генев надскочи защитник и засече с глава в мрежата на Красимир Костов за 1:0. Така капитанът на „канарчетата“ се разписа във втори пореден двубой, след като в предишния кръг донесе успеха на своя тим с 2:1 при гостуването на Хебър (Пазарджик).

Пет минути по-късно играчите на Даниел Моралес отправиха първи точен удар. Чавдар Ивайлов пробва да затрудни Хидайет Ханкич с изстрел по земя от около 20 метра, но австрийският страж на „жълто-черните“ се справи и улови.

В 18-ата минута Ботев (Пловдив) удвои преднината си. Мохамед Брахими изведе Елвис Ману отляво в наказателното поле на гостите, бившият играч на Лудогорец финтира защитник и завърши неспасяемо с десния крак в долния ляв ъгъл на Костов.

Осем минути след това „канарчетата“ бяха близо и до трето попадение. Емануел Току стреля опасно с левия крак от около 20 метра, но стражът на гостите успя да избие топката, която бе насочена точно под напречната греда.

В 43-ата минута Ботев (Вр) пропусна добър шанс да намали резултата. Браян Переа и Чавдар Ивайлов размениха двойно подаване, след което Ивайлов стреля по земя към долния десен ъгъл на Ханкич, но вратарят на „канарчетата“ изби в корнер. Така почивката дойде при резултат 2:0.

Втората част започна с натиск на домакините. Веднага след подновяването на играта Ботев (Пд) реализира трето попадение чрез Емануел Току, но голът бе отменен след намеса на системата за видеоарбитраж - ВАР заради засада на ганаеца.

Малко след това Мохамед Брахими бе изведен сам срещу Красимир Костов, но бившият играч на Пирин стреля в тялото на стража на гостите.

В 58-ата минута домакините все пак вкараха трети гол. Дилан Мертенс получи отляво зад защитата на Ботев (Враца), след което пусна успореден на голлинията пас към Елвис Ману и централният нападател на „жълто-черните“ завърши в опразнената врата за 3:0.

Минута след това „канарчетата“ поведоха с 4:0. Отбраната на Ботев (Враца) отново увисна при извеждащ пас на Антоан Бароан към Елвис Ману, нидерландецът опита да върне към Бароан на празна врата, но в опита си да пресече подаването Луиз Фелипе си отбеляза автогол.

В 67-ата минута Ману оформи своя хеттрик. Бившият играч на Лудогорец се пребори със защитник на Ботев (Враца), напредна към наказателното поле, елиминира още един бранител на гостите и завърши неспасяемо с левия крак за 5:0.

В 83-ата минута на срещата играчите на Желко Копич направиха успеха си още по-изразителен. Влезлият като резерва Па Конате центрира отляво по земя към Антоан Бароан и французинът засече технично в далечния ъгъл на Красимир Костов, за да оформи крайния резултат - 6:0.

До края на мача домакините останаха с човек по-малко на терена след два жълти картона на резервата Николай Минков в рамките на няколко секунди.

Мачове от 17-ия кръг на efbet Лига:
Септември - Хебър (Пазарджик) - 1:1
Ботев (Пд) - Ботев (Вр) 6:0
Днес:
ЦСКА 1948 - Пирин (Бл) (15,00 часа, Диема спорт)
Берое - Арда (17,30 часа, Диема спорт)
В неделя:
Славия - Черно море
Спартак (Вн) – Левски
ЦСКА-София - Локо 1929 (Сф)
Във вторник:
Локо (Пд) – Лудогорец


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА