Last news in Fakti

5 Ноември, 2022 18:30 577 1

Руският футболен съюз продължи договора на националния селекционер Валери Карпин до 2024-а

  • карпин-
  • русия-
  • треньор-
  • футбол-
  • валери

Той и екипът му ще си продължат работата във футболен клуб Ростов

Руският футболен съюз продължи договора на националния селекционер Валери Карпин до 2024-а - 1
Снимка: БГНЕС

Руския футболен съюз (РФС) продължи договора на старши треньора на националния отбор Валери Карпин до август 2024 година, съобщава ТАСС. От федерацията са се съгласили Карпин и неговите помощници да продължат да съвместяват работата в националния отбор и във футболен клуб Ростов.

От 14 до 20 ноември ще се проведе пореден подготвителен лагер на руския национален отбор, в рамките на който ще се изиграят две приятелски срещи като гост - на 17 ноември срещу Таджикистан в Душанбе и на 20 ноември срещу Узбекистан в Ташкент.

„Имаме удоволствието да съобщим, че постигнахме споразумение с Валери Карпин и с неговия треньорски щаб за удължаване на договора. Той е опитен треньор, който може не само да създава успешни отбори, но и да развива играчи. РФС оценява положително резултатите от работата му в националния отбор", каза президентът на централата Александър Дюков.

"Благодарен съм на РФС за предложението да продължа да работя в руския национален отбор. Искам също да благодаря на ръководството на Ростов, което се съгласи да съвместявам постовете в представителния тим и в клуба. Дори сега, когато националният отбор не участва в официални турнири, необходимостта от съществуването му е извън съмнение. Важно е да покажем, че сме живи и сме готови да се върнем на международната сцена", каза Карпин.

53-годишният специалист е начело на националния отбор на 23 юли 2021 година. Под негово ръководство тимът изигра осем мача, в които постигна шест победи, едно равенство и едно поражение.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Азия

    6 0 Отговор
    В Азия им е мястото.