Last news in Fakti

5 Ноември, 2022 20:40 1 401 0

Конте: Ливърпул и Клоп могат да ни служат за пример

  • антонио конте-
  • тотнъм-
  • клоп-
  • юрген-
  • ливърпул

Тотнъм не е печелил трофей от 2008 насам

Конте: Ливърпул и Клоп могат да ни служат за пример - 1
Снимка: БГНЕС

Търпението на ръководството и феновете на Ливърпул към Юрген Клоп е една от причините за големите успехи на "червените" и всички в Тотнъм могат да си вземат поука. Това мнение изрази мениджърът на лондончаните Антонио Конте преди кръга във Висшата лига.

Тотнъм не е печелил трофей от 2008 насам, а Ливърпул бе в подобна позиция в началото на престоя на Клоп преди седем години. Германецът изведе отбора до трофея в Шампионската лига през 2019, когато победи Тотнъм в Мадрид, след което стана и първенец на Англия.

През новия сезон Ливърпул изпитва затруднения и е едва девети, но Конте знае, че срещу този отбор на Клоп никога не е лесно.

"Какво знаем за Ливърпул? Това е един от най-добрите отбори в света. Може би през този сезон нямат най-впечатляващото постоянство и съм изненадан от това, но също така ме шокират критиките към тях след всичките им успехи през последните години", каза той.

"Ливърпул разполага с един от най-добрите мениджъри в света и с фантастични играчи, но ги мъчат много контузии. Юрген тотално промени този отбор, който не бе печелил от доста време. Отне му четири години да ги изведе до върха.

"Това показва колко важно е да дадеш време на един треньор. Юрген доказа, че с много работа и с правилните покупки може да изведе отбора до върха. Имам да кажа много хубави неща за него, за клуба и за футболистите им. Те определено могат да ни послужат за пример.

"От много неща зависи колко време ще останеш в един клуб, не от едно или две. Юрген намери добра работна среда и успя. В този период Ливърпул инвестира много пари, което му бе обещано. Амбициите на този клуб по традиция са много, много високи.

"Те се трансформираха пред очите ми и Юрген е в отбора вече седем години. Това важи и за него, и за Пеп Гуардиола. Мениджърите са зависими от клубовете си и ако имат добра връзка с тях, тогава е по-лесно да останат на едно място за повече време".


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА